Projektet skall omfatta en fördjupningsuppgift inom något av växtmolekylärbiologins delområden, som ansluter till en forskningsverksamhet som finns på en forskningsinstitution, en myndighet eller ett företag. Möjliga syften med en projektkurs kan vara att lära sig en viss metodik, fördjupa sin kunskap eller få arbetsplatspraktik. Syftet med projektkursen är även att utveckla färdigheter i att planera och utföra experiment liksom att analysera data, vilket förbereder studenten för examensarbete.
Förväntade studieresultat
Kursen skall ge: - den studerande erfarenheter från verksamhet med växtmolekylärbiologisk inriktning inom eller utom universitetet - den studerande tillfälle att tillämpa sina kunskaper och färdigheter på växtmolekylärbiologiska frågeställningar - den studerande träning i självständigt arbete och i att skriftligt och muntligt redovisa vunna resultat
Behörighetskrav
Univ: 15 hp på avancerad nivå inom molekylärbiologi vars innehåll ska föregå projektet. En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.
Undervisningens upplägg
Projektet är ett individuellt arbete utförs under handledning, och som skall följa den projektplan som sätts upp i samarbete med handledande lärare. Projektet skall omfatta en fördjupningsuppgift, som ansluter till den verksamhet som finns på en forskningsinstitution.
Examination
Projektarbetet redovisas i en skriftlig rapport på engelska vilken följer formatet av en vetenskaplig artikel. Rapporten ska även presenteras vid ett gruppseminarium. Dessutom sker en fortlöpande bedömning under arbetets gång. För kursen ges något av betygen Underkänd (U) eller Godkänd (G). Studerande som underkänts har rätt att undergå förnyat prov för att få godkänt betyg. Vidare har studerande, som två gånger underkänts i prov för viss kurs eller del av kurs, rätt att hos prefekten för Institutionen för fysiologisk botanik begära att annan lärare utses för att bestämma betyget vid förnyat prov.