Polisvetenskap och polisiärt arbete i teori och praktik
7,5 hp
Avancerad nivå
Distans
Hösttermin 2024
Om kursen
Kursen riktar sig till polisanställda och andra yrkesgrupper med professionell anknytning till polisiär verksamhet och till personer som vill fördjupa sina kunskaper i polisiärt arbete.
Under kursen belyser vi hur kunskaps- och evidensbaserat polisiärt arbete har utvecklats över tid. Genom kursen får du möjlighet att fördjupa din förmåga till ett kritiskt och lärande förhållningssätt som kan ge dig bättre förutsättningar för att hantera förändringar och omprövningar i polisiärt arbete. Vi behandlar professionaliseringen av yrkesrollen och hur den påverkas av ett ökat inflöde av forskningsbaserade kunskaper i verksamheten. Kritiska och intersektionella perspektiv kommer också att behandlas, som exempelvis genus, ålder och etnicitet.
Studierna kännetecknas av aktivt kunskapssökande, problemlösning och reflektion utifrån ett evidensbaserat förhållningssätt. Arbetet sker både individuellt och i grupp.
Eftersom kursen är helt nätbaserad krävs det att du har tillgång till dator, webbkamera, headset med mikrofon och god internetuppkoppling.
Kursen ingår i Magisterprogrammet i polisiärt arbete men kan också läsas som fristående kurs.
Polisvetenskap och polisiärt arbete i teori och praktik, 7,5 hp
Hösttermin 2024
Startar
2 september 2024
Slutar
31 oktober 2024
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsspråk
Svenska
Studieform
Dagtid,
50%,
Distans
Antal obligatoriska träffar
Inga obligatoriska träffar
Antal övriga träffar
Inga
Behörighetskrav
90 hp på grundnivå, varav minst 15 hp ska utgöras av ett självständigt arbete, i något av huvudområdena polisiärt arbete, pedagogik, idrottspedagogik, statsvetenskap, rättsvetenskap, rättssociologi, socialt arbete, sociologi, kriminologi, psykologi, eller motsvarande.
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag 30-285 hp. 75% av platserna fördelas till sökande med avslutad polisutbildning (urvalsgrupp AM-PU, styrkes med intyg). 25% av platserna till övriga behöriga sökande (urvalsgrupp HPAV).
Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr.
Total studieavgift: 11 625 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-28495
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
15 april 2024.
Du kan inte längre anmäla dig.