Kursen behandlar människokroppens uppbyggnad ur ett anatomiskt, biokemiskt, histologiskt och fysiologiskt perspektiv där tonvikt ligger på individuella organfunktioner och integrerade processer över flera organsystem. Kursen bidrar således till att ge en grundläggande förståelse för hur normala kroppsfunktioner påverkas vid sjukdomar. I kursen ingår också grundläggande kunskap om sjuk- och hälsovårdens organisation liksom om läkarrollen och betydelsen av genusperspektiv i läkararbetet. Under kursen ges tidig klinisk träning av basala sjukvårdsfärdigheter samt basal vetenskaplig metodutbildning.
Kursen delas in i följande moment:
Teoretiskt kunskapsprov T2 12 hp:
Skriftligt prov i kortsvarsform
Teoretiskt kunskapsprov T3 8 hp:
Skriftligt prov med svar i form av korta essäer
Kursportfölj T2 Del A 16,2 hp:
Godkända progresstester inom i kursen ingående ämnen
Kursportfölj T2 Del B 1,8 hp:
Genomfört progresstest på programnivå och individuell studieplan
L-ABCDE och HLR
Professionell utveckling
Kursportfölj T3 8,5 hp:
Synopsismoment (skriva och bedöma synopsis)
Praktiska anatomiska prov
Praktiskt histologiskt mikroskoperingsprov
Under kursen sker fortlöpande bedömning av förmågan att kunna bidra till lärande i grupp och att kunna tillämpa ett professionellt förhållningssätt gentemot studenter, lärare och medarbetare
Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.