"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Nutrition och folkhälsa för en värld i förändring

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Ges även på distans
  • Starttid Hösttermin 2025

Om kursen

Ta nästa steg på din resa inom nutrition och folkhälsa kopplat till hållbarhet!
Kursen har ett exklusivt globalt perspektiv: Upptäck hälsa och näring genom en mångkulturell lins, där traditioner och deras inverkan på välbefinnande är centralt. Omsätt kunskaperna i praktik: Utöver teoretiska kunskaper utvecklar du praktisk erfarenhet av att designa hållbar och resilient kost för en föränderlig värld. Färdigheter för framtiden: Bemästra system-, framtids- och strategiskt tänkande, något som är avgörande för att kunna navigera i de utmaningar som kommer med en allt varmare planet. Skapa förändringskraft: Bli en katalysator för en hälsosammare planet, med evidensbaserade råd i ryggen och en vision för en bättre framtid inom nutrition och måltider. Följ med på resan mot vår vision och forma en värld där näring, hälsa och kultur möts i harmoni och verkar för en hållbar framtid.

Anmälan och behörighet

Nutrition och folkhälsa för en värld i förändring, 7,5 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2025 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

3 november 2025

Slutar

18 januari 2026

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

9 st

Antal övriga träffar

Inga

Behörighetskrav

90 hp kostvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete eller 90 hp restaurang- och måltidsvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete. Alternativt en kandidatexamen inom mat- och måltidsvetenskap (nutrition, livsmedelsvetenskap, livsmedelsteknik, matsociologi, konsumentvetenskap, företagsekonomi) inklusive examensarbete eller inom vård och hälsa (medicin, omvårdnad, folkhälsovetenskap, biostatistik) inklusive examensarbete. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 20 800 kr. Total studieavgift: 20 800 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-F2804

Anmälan

Det här tillfället är för dig som behöver uppehållstillstånd för studier. Nu kan du anmäla dig. Du flyttas till Antagning.se. Sista anmälningsdag är den 15 januari 2025.

Startar

3 november 2025

Slutar

18 januari 2026

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Blandade tider, 50%

Behörighetskrav

90 hp kostvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete eller 90 hp restaurang- och måltidsvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete. Alternativt en kandidatexamen inom mat- och måltidsvetenskap (nutrition, livsmedelsvetenskap, livsmedelsteknik, matsociologi, konsumentvetenskap, företagsekonomi) inklusive examensarbete eller inom vård och hälsa (medicin, omvårdnad, folkhälsovetenskap, biostatistik) inklusive examensarbete. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 20 800 kr. Total studieavgift: 20 800 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-F2800

Anmälan

Det här tillfället är för dig som behöver uppehållstillstånd för studier. Nu kan du anmäla dig. Du flyttas till Antagning.se. Sista anmälningsdag är den 15 januari 2025.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Armando F J Perez Cueto Eulert