Ta nästa steg på din resa inom nutrition och folkhälsa kopplat till hållbarhet!
Kursen har ett exklusivt globalt perspektiv: Upptäck hälsa och näring genom en mångkulturell lins, där traditioner och deras inverkan på välbefinnande är centralt. Omsätt kunskaperna i praktik: Utöver teoretiska kunskaper utvecklar du praktisk erfarenhet av att designa hållbar och resilient kost för en föränderlig värld. Färdigheter för framtiden: Bemästra system-, framtids- och strategiskt tänkande, något som är avgörande för att kunna navigera i de utmaningar som kommer med en allt varmare planet. Skapa förändringskraft: Bli en katalysator för en hälsosammare planet, med evidensbaserade råd i ryggen och en vision för en bättre framtid inom nutrition och måltider. Följ med på resan mot vår vision och forma en värld där näring, hälsa och kultur möts i harmoni och verkar för en hållbar framtid.
Kursen ges både som nätbaserad och campusförlagd till Umeå universitet i hybrid form. Tillgång till internet, webbkamera och headset krävs. Undervisningen bedrivs på engelska.
90 hp kostvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete eller 90 hp restaurang- och måltidsvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete. Alternativt en kandidatexamen inom mat- och måltidsvetenskap (nutrition, livsmedelsvetenskap, livsmedelsteknik, matsociologi, konsumentvetenskap, företagsekonomi) inklusive examensarbete eller inom vård och hälsa (medicin, omvårdnad, folkhälsovetenskap, biostatistik) inklusive examensarbete. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
90 hp kostvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete eller 90 hp restaurang- och måltidsvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete. Alternativt en kandidatexamen inom mat- och måltidsvetenskap (nutrition, livsmedelsvetenskap, livsmedelsteknik, matsociologi, konsumentvetenskap, företagsekonomi) inklusive examensarbete eller inom vård och hälsa (medicin, omvårdnad, folkhälsovetenskap, biostatistik) inklusive examensarbete. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
90 hp kostvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete eller 90 hp restaurang- och måltidsvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete. Alternativt en kandidatexamen inom mat- och måltidsvetenskap (nutrition, livsmedelsvetenskap, livsmedelsteknik, matsociologi, konsumentvetenskap, företagsekonomi) inklusive examensarbete eller inom vård och hälsa (medicin, omvårdnad, folkhälsovetenskap, biostatistik) inklusive examensarbete. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
90 hp kostvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete eller 90 hp restaurang- och måltidsvetenskap inklusive minst 7,5 hp examensarbete. Alternativt en kandidatexamen inom mat- och måltidsvetenskap (nutrition, livsmedelsvetenskap, livsmedelsteknik, matsociologi, konsumentvetenskap, företagsekonomi) inklusive examensarbete eller inom vård och hälsa (medicin, omvårdnad, folkhälsovetenskap, biostatistik) inklusive examensarbete. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.