"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Matkultur och hållbarhet

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Sommartermin 2025

Om kursen

Mat är en mänsklig nödvändighet, men vad och hur människor äter är socialt och kulturellt format. Med avstamp i etnologiska studier om mat och måltider undersöker denna kurs hållbar matkultur och matkonsumtion utifrån både kulturhistoriska och samtida perspektiv. Kursen ger dels en introduktion till etnologiska studier om mat- och måltidskultur med störst fokus på det svenska forskningsfältet, dels berör den olika dimensioner av hållbarhet. Självständiga litteraturstudier varvas med praktiska uppgifter kopplade exempelvis till äldre recept och digitaliserat arkivmaterial. Kursen riktar sig både till dig med generellt intresse för matkultur och dig som på olika vis vill arbeta praktiskt med mat och måltider i relation till hållbarhet och historia.

Anmälan och behörighet

Matkultur och hållbarhet, 7,5 hp

Visa tillfällen för föregående termin Sommartermin 2025 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

9 juni 2025

Slutar

31 augusti 2025

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga träffar

Inga

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 12 075 kr. Total studieavgift: 12 075 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-91511

Anmälan

Du kan inte anmäla dig ännu. Anmälan öppnar 17 februari 2025 klockan 13:00. Sista anmälningsdag är den 17 mars 2025.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Ämneskoordinator Matilda Marshall, Studieadministratör,