Mat är en mänsklig nödvändighet, men vad och hur människor äter är socialt och kulturellt format. Med avstamp i etnologiska studier om mat och måltider undersöker denna kurs hållbar matkultur och matkonsumtion utifrån både kulturhistoriska och samtida perspektiv. Kursen ger dels en introduktion till etnologiska studier om mat- och måltidskultur med störst fokus på det svenska forskningsfältet, dels berör den olika dimensioner av hållbarhet. Självständiga litteraturstudier varvas med praktiska uppgifter kopplade exempelvis till äldre recept och digitaliserat arkivmaterial. Kursen riktar sig både till dig med generellt intresse för matkultur och dig som på olika vis vill arbeta praktiskt med mat och måltider i relation till hållbarhet och historia.
Undervisningen är helt nätbaserad med obligatoriska digitala seminarier och uppgifter dagtid.
Tillgång till dator krävs för fullgörande av de i kursen ingående uppgifterna.
Behörighetskrav
Grundläggande behörighet
Urval
Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr.
Total studieavgift: 11 625 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-15007
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
15 april 2024.
Du kan inte längre anmäla dig.