En måltidsupplevelse består av många delar, där inte minst hantverksskicklighet, både inom mat och dryck, är avgörande för att främja goda upplevelser. Detta samtidigt som rummet där måltiden gestaltar sig också är av stor betydelse. I kursen Måltidsupplevelser kopplas dessa delar samman; matlagning och råvarukunskap integreras med dryckeskunskap och färdighet i att skapa mat och dryckeskombinationer. Rummets betydelse i måltidsupplevelsen introduceras och diskuteras, och studenterna skapar gestaltningar utifrån givna teorier. Avslutningsvis erbjuds studenten möjlighet, genom att utföra ett fältarbete utanför Sverige, att utveckla sin kunskap om och förståelse för hur olika sociala och kulturella sammanhang bidrar till förutsättningar och sätter gränser för hur måltider förstås och upplevs.
Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.