"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Måltidsorganisation och styrning

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen består av två moduler;

1. Juridik och offentlig förvaltning för kostvetare 4.5 hp (Studies in Law and Public Administration for Food and Nutrition) 

2. Offentlig måltidsorganisation, 3 hp (Public Foodservice Organisation) 

I den första modulen tillämpas, integreras och utvecklas yrkeskunnandet som kostvetare. I det första modulen ingår offentlig upphandling, internredovisning samt kompetensförsörjning. Vidare behandlas strategier för livsmedelsförsörjning och beredskapsplaner inom offentliga måltidsverksamheter. Studenterna får också analysera befintliga kostpolicys.

I den andra modulen belyses hur offentlig förvaltning fungerar i relation till en offentlig måltidsorganisation, samt hur politiska beslut fattas. Vidare så ingår arbetsrätt och arbetsmiljölagstiftning.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)