I kursen ges den studerande möjlighet att tillämpa kunskap och färdigheter som inhämtats under den folkhälsovetenskapliga utbildningens övriga kurser. Avsikten är att den studerande skall tränas i förmågan att genomföra ett självständigt vetenskapligt arbete.
Magisteruppsatsen kan vara en litteraturöversikt, en empirisk studie eller ett studieprotokoll. Det senare kan vara särkilt lämpligt för en student som går det tvååriga programmet. Studieprotokollet kan då vara en plan för uppsatsarbetet under det andra året.
Efter avslutad kurs skall studenten kunna: självständigt planera, genomföra och redovisa ett vetenskapligt arbete i form av en uppsats; kritiskt granska ett motsvarande arbete.
Uppsatsarbetet introduceras under höstterminen. Studenten får tillfälle att i grupp med lärare och andra studenter diskutera val av ämne och problem för uppsatsen. Handledare för studentens uppsatsarbete utses också under sen hösttermin - tidig vårtermin. I huvudsak genomförs sedan uppsatsarbetet under vårterminen. Uppsatsen redovisas vid ett seminarium under den andra delen av vårterminen. Studenten ska också fungera som opponent på en av medstudenternas uppsatser, som på detta sätt läggs fram till granskning. Obligatorisk närvaro gäller vid alla uppsatsseminarier. Uppsatsen revideras efter synpunkter framkomna under seminariet, och den reviderade versionen är grund för betygsättning.
Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.