"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Livsmedelssäkerhet 2

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen behandlar miljö- och hälsorelaterade aspekter inom livsmedelsförsörjning och livsmedelssäkerhet. En hållbar livsmedelsförsörjning med effektiv resursanvändning utifrån ett hållbarhets- och säkerhetsperspektiv belyses och diskuteras. Kursen beskriver vidare myndigheters roll i den offentliga tillsynen av bland annat dricksvatten för att uppnå säker livsmedelsproduktion och hantering samt stävja livsmedelsfusk och smittspridning. Vidare studeras hälsofaror förknippade med dricksvatten och dricksvattenproduktion från råvara till brukare samt metoder för en säker dricksvattenförsörjning. Genom kursen ingår livsmedelslagstiftning inom både nationell rätt och EU-rätt som en central del.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Caroline Blomquist