Mat har betydelse ur olika perspektiv; att ge näring, njutning och social gemenskap. Utifrån människors olika behov och förutsättningar får du planera, tillaga och värdera mat och måltider. Du inhämtar kunskap om råvarors kemiska sammansättning och vad som händer vid hantering, lagring och tillredning. Ur folkhälsoperspektiv är mat viktigt för att förebygga sjukdom och du lär dig mer om olika gruppers speciella behov. Du får en förståelse för metoder som används inom kostvetenskaplig forskning.
Kostvetenskap A, 30 hp med godkänt resultat på minst 7 hp eller motsvarande
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 71 400 kr.
Total studieavgift: 71 400 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-28008
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
15 april 2024.
Du kan inte längre anmäla dig.