"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kostundersökningsmetodik

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2026

Om kursen

Har du någonsin funderat på att göra en egen koststudie? Hur bedömer man om en studie är väl genomförd? Kursen behandlar studiedesign, de vanligaste kostundersökningsmetoderna, deras för- och nackdelar samt felkällor. Kursen innehåller en praktisk del där du får tillämpa olika kostundersökningsmetoder samt en mer teoretisk del där bland annat etiska aspekter behandlas. Validitetsmätningar och utvärderingar av sanningen/rimligheten av kostdata utgör en central del i kursen.



Tillgång till Internet erfordras.

Anmälan och behörighet

Kostundersökningsmetodik, 7,5 hp

Visa tillfällen för föregående termin Vårtermin 2026 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

19 januari 2026

Slutar

7 juni 2026

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Blandade tider, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Undervisningen bedrivs utifrån en studieguide. Föreläsningar, obligatoriska diskussioner samt obligatoriska grupp- och individuella uppgifter sker via en webbplattform, varför tillgång till Internet krävs. All undervisning är på engelska.

Behörighetskrav

Godkänt betyg i minst 90 hp kostvetenskap, varav 15 hp uppsats eller motsvarande.

Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 20 800 kr. Total studieavgift: 20 800 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-28104

Anmälan

Du kan inte anmäla dig ännu. Anmälan öppnar 15 september 2025 klockan 09:00. Sista anmälningsdag är den 15 oktober 2025.

Startar

19 januari 2026

Slutar

7 juni 2026

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Blandade tider, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga träffar

Inga

Behörighetskrav

Godkänt betyg i minst 90 hp kostvetenskap, varav 15 hp uppsats eller motsvarande.

Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 20 800 kr. Total studieavgift: 20 800 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-F2815

Anmälan

Anmälan öppnar 2 juni 2025 klockan 13:00. Sista anmälningsdag är den 15 augusti 2025.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Linda Nyström Hagfors