"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kost- och måltidsvetenskap 5

  • Antal högskolepoäng 30 hp

Om kursen

Kursen fokuserar på ledarskap och organisation inom måltidsverksamheter, med särskilt fokus på psykologiska teorier och perspektiv av betydelse för den kommande yrkesprofessionen. Du lär digatt planera, producera och servera måltider anpassade efter olika målgruppers behov, samt att använda ett vanligt menysystem. Praktisk tillämpning av teoretiska kunskaper sker under restaurangdrift. Kursen omfattar även offentlig upphandling, livsmedelsförsörjning, beredskapsplaner, svensk alkoholpolitik, samt lagar och förordningar kring servering av alkohol. Slutligen behandlas offentlig förvaltning, politiska beslutsprocesser, arbetsrätt och arbetsmiljölagstiftning.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Annica Nylander