Kursen omfattar grundläggande kunskaper inom byggnadsmekanik och husbyggnadsteknik samt en översikt av teknikområdet i ett ingenjörsmässigt perspektiv men även i ett perspektiv av hållbar utveckling. Kursen behandlar den byggnadstekniska utformningen av olika byggnaders stomme, klimatskal och anslutningsdetaljer i relation till fysikaliska funktionskrav och samhällets krav. Vidare behandlas förutsättningarna för den byggda miljöns utformning. Kursen ger därutöver en introduktion till CAD och ritteknik, samt muntlig och skriftlig presentation av ett arbete utfört i grupp. Under kursen övas samarbetsförmåga genom grupparbeten och självkännedom och normkritik introduceras.
Kursen är uppdelad i två moduler: 1. Teori, 4,5 6 hp (Theory, 4,5 6 ECTS); 2. Projekt, 3 1.5 hp (Project Assignment, 3 1.5 ECTS).
Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.