Kursen behandlar ämnet hem- och konsumentkunskap i teori och praktik och belyser hur ämnet kan förstås, planeras och genomföras i skolan samt vilka bedömningsprocesser som krävs för en rättssäker betygssättning. Kursen behandlar även konsumtion och hållbar utveckling och belyser bland annat reklam och konsumentens rättigheter och skyldigheter. Du lär dig tillämpa metoder för matlagning och bakning och analysera dessa utifrån hälsa, ekonomi, miljö, tid och sensoriska aspekter. Kursen ger även en utökad förståelse för mat och hälsa inklusive matens betydelse för människan.
Kursen är en distanskurs med obligatoriska nätbaserade undervisningsmoment dagtid samt obligatoriska träffar i Umeå.
Behörighetskrav
Hem- och konsumentkunskap A, 30 hp, med godkänt resultat om minst 7,5 hp, eller motsvarande
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 71 400 kr.
Total studieavgift: 71 400 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-72808
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
15 april 2024.
Du kan inte längre anmäla dig.