Vi tillbringar en stor del av våra liv med att arbeta och umgås med våra medarbetare och ledare. Därför är arbetslivsarenan en potentiell källa för hälsofrämjande, men dessvärre är arbetet istället ofta en källa till stress. Dessutom påverkas olika grupper (t.ex. män och kvinnor) av arbetslivet på olika sätt. Den här kursen tar upp teorier både om stressorer i arbetet och om hur arbetsplatsen kan byggas upp för att främja hälsa. Den betonar också det intersektionella perspektiv av arbetshälsopsykologi. Dessutom kommer den att problematisera den påverkan som covid-19-pandemin har haft och kan ha på arbetslivet framöver, samt relatera rätten till anständigt arbete till andra hållbarhetsmål för att sätta ämnet arbetshälsopsykologi i ett hållbarhetsperspektiv.
Kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng eller motsvarande krävs. Särskild behörighet är 90 hp inom hälso- eller beteendevetenskapliga ämnen (även fysioterapeutiska och arbetsterapeutiska ämnen). Därutöver krävs engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr.
Total studieavgift: 11 625 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-21315
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
15 oktober 2024.
Du kan göra en sen anmälan
via Antagning.se.