Kursen behandlar relationen mellan livsstil och hälsa ur ett kliniskt och folkhälsoperspektiv. Ett biopsykosocialt perspektiv tas genom att betona samspelet mellan biologiska, psykologiska och sociala faktorer och dess konsekvenser. Exempel på områden som behandlas i kursen är den roll intersektionalitet och psykologi spelar i de vanligaste folksjukdomarna, livskvalitet, vilken roll beteendet spelar för hälsa och ohälsa samt hur beteende han förändras för en mer hälsosam livsstil och för följsamhet till ordinerad behandling. Utöver teoretiska inslag ges övning i motiverande samtal. Kursen innehåller även inslag i aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete.
Kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng eller motsvarande krävs. Särskild behörighet är 90 hp inom hälso- eller beteendevetenskapliga ämnen (även fysioterapeutiska och arbetsterapeutiska ämnen). Därutöver krävs engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr.
Total studieavgift: 11 625 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-21217
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
15 april 2024.
Du kan göra en sen anmälan
via Antagning.se.