"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Hälsa och hållbarhet i polisiärt arbete

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2025

Om kursen

Kursen riktar sig till polisanställda och andra yrkesgrupper med professionell anknytning till polisiär verksamhet och till personer som vill fördjupa sina kunskaper i polisiärt arbete.  

Utifrån en tvärvetenskaplig ansats behandlar vi området polisers hälsa, med fokus på de faktorer som är viktiga för ett hälsosamt och hållbart liv även när arbetet är krävande. Vi belyser centrala faktorer som stress, coping, psykisk hälsa och psykisk ohälsa, på individuell, organisatorisk och samhällelig nivå.  

Kursen bygger på att du själv är aktiv och tar ansvar för din inlärning. Du förväntas delta aktivt i seminarierna och kunna problematisera och reflektera utifrån ett kritiskt förhållningssätt, både individuellt och i grupp. 

Eftersom kursen är helt nätbaserad krävs det att du har tillgång till dator, webbkamera, headset med mikrofon och god internetuppkoppling.  

Kursen ingår i Magisterprogrammet i polisiärt arbete men kan också läsas som fristående kurs.

Anmälan och behörighet

Hälsa och hållbarhet i polisiärt arbete, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2025 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

20 januari 2025

Slutar

24 mars 2025

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga träffar

Inga

Behörighetskrav

90 hp på grundnivå, varav minst 15 hp ska utgöras av ett självständigt arbete, i något av huvudområdena polisiärt arbete, pedagogik, idrottspedagogik, statsvetenskap, rättsvetenskap, rättssociologi, socialt arbete, sociologi, kriminologi, psykologi, eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag 30-285 hp. 75% av platserna fördelas till sökande med avslutad polisutbildning (urvalsgrupp AM-PU, styrkes med intyg). 25% av platserna till övriga behöriga sökande (urvalsgrupp HPAV). Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr. Total studieavgift: 11 625 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-28491

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Sabinha Önnerlöv