Kursen behandlar miljö- och hälsorelaterade aspekter inom livsmedelsförsörjning och livsmedelssäkerhet. En hållbar livsmedelsförsörjning med effektiv resursanvändning utifrån ett hållbarhets- och säkerhetsperspektiv belyses och diskuteras. Kursen beskriver vidare myndigheters roll i den offentliga tillsynen av bland annat dricksvatten för att uppnå säker livsmedelsproduktion och hantering samt stävja livsmedelsfusk och smittspridning. Vidare studeras hälsofaror förknippade med dricksvatten och dricksvattenproduktion från råvara till brukare samt metoder för en säker dricksvattenförsörjning. Genom kursen ingår livsmedelslagstiftning inom både nationell rätt och EU-rätt som en central del.
Kursen ges på distans bortsett från en träff i Umeå under fem dagar. Utöver detta innehåller kursen två obligatoriska träffar på distans, via zoom.
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 17 850 kr.
Total studieavgift: 17 850 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-59103
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
15 oktober 2024.
Du kan göra en sen anmälan
via Antagning.se.