"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Forskningsmetodik och psykoterapiforskning för psykoterapeutprogrammet

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2025

Om kursen

Kurs termin 1 på psyoterapeutprogrammet

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Forskningsmetodik och psykoterapiforskning för psykoterapeutprogrammet, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2025 Det finns inga senare terminer för kursen

Kurstillfälle som ingår i ett program

Startar

20 januari 2025

Slutar

8 juni 2025

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

5 st

Behörighetskrav

Behörighet, allmän inriktning
 

Grundläggande behörighet (A)

- Psykologexamen (enligt 1982 års studieordning eller senare), eller
- Läkarexamen med specialistkompetens i psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri, eller
- Socionomexamen eller
- Annan yrkesexamen om minst 180 hp inom vård som inkluderar ett vetenskapligt arbete om minst 15 hp.

 

Särskild behörighet (B)

- Utöver examen enligt A ovan, skall sökande (gäller Läkarexamen, Socionomexamen och Annan yrkesexamen enligt A) dessutom läst en grundläggande psykoterapiutbildning/basutbildning i psykoterapi om minst 45 hp.
- Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
 

- Tillräckliga praktiska förkunskaper har för Psykologexamen enligt A ovan, den som vid ansökningstillfället har:
o Varit yrkesverksam under minst två år (minst halvtid) sedan Psykologexamen utfärdats och under dessa två år har tillämpat ett psykoterapeutiskt arbetssätt under handledning av legitimerad psykoterapeut, alternativt specialist i klinisk psykologi, som en del av arbetsuppgifterna, vilket ska styrkas med intyg.

- Tillräckliga praktiska förkunskaper har för Läkarexamen, Socionomexamen och Annan yrkesexamen enligt A ovan, den som vid ansökningstillfället har:
o Deltagit i handledning som omfattat minst 40 timmar vid individuell-, respektive 80 timmar vid grupphandledning. Handledningstimmar kan räknas från och med påbörjad grundläggande psykoterapiutbildningen/basutbildningen i psykoterapi och fram till och med ansökningstillfället till psykoterapeutprogrammet.

o Varit yrkesverksam under minst två år (minst halvtid) från den tidpunkt den grundläggande psykoterapiutbildningen/basutbildningen i psykoterapi är färdigställd, och under dessa två år har tillämpat ett psykoterapeutiskt arbetssätt under handledning av legitimerad psykoterapeut, alternativt specialist i klinisk psykologi, som en del av arbetsuppgifterna vilket ska styrkas med intyg.

- Den sökande ska uppvisa intyg från arbetsgivare/ansvarig vårdgivare där det framgår att den sökande under studietiden kommer arbeta minst halvtid med psykoterapeutiska uppgifter. Detta innebär att den sökande ska kunna bedriva klientarbete som genomförs i enlighet med Hälso- och sjukvårdslagen och därmed journalförs. Vid antagningsförfarandet sker en bedömning av den sökandes förutsättningar för att bedriva psykoterapeutiskt arbete parallellt med studierna.

I de fall där den sökande är egenföretagare ska denne intyga att verksamheten varit aktiv i minst 3 år och att man under det senaste året haft klienter i psykoterapeutisk behandling som täcker minst 50 % av en heltid.

Anmälan

Du anmäler dig genom att logga in på Antagning.se. Följ sedan instruktionerna där.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studentstöd psykologi