Kursen syftar till fördjupade kunskaper om det akademiska skrivandets förutsättningar och processer med särskilt fokus på hur man inom samhällsvetenskaplig forskning planerar och genomför ett vetenskapligt projekt. Under kursen får studenten fördjupa sin förståelse och sina färdigheter när det gäller att begripliggöra och kritiskt reflektera kring vetenskaplig kunskap och dess roll i samhället. Studenten kommer under kursen att skriva en litteraturöversikt i eget valt ämne. Med utgångspunkt i litteraturstudien kommer studenten under senare del av kursen att arbeta med att översätta sina resultat till följande kontexter (målgrupper): socialt arbete som forskningsämne (forskare), socialt arbete som välfärdspolitik (allmänhet/beslutsfattare) och socialt arbete som praktik (professionellt verksamma socionomer). Avslutningsvis kommer studenten att designa och planera för ett uppsatsprojekt i en framåtsyftande forskningsskiss inklusive forskningsetiska överväganden.
Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.
Kursens undervisning är upplagd som distansundervisning där undervisningen är nätburen med inspelade föreläsningar på lärplattformen alternativt synkrona föreläsningar via digitala system, webbaserade seminarier och övningar.
Behörighetskrav
Filosofie kandidatexamen inom det samhällsvetenskapliga / beteendevetenskapliga området med 90 högskolepoäng i något av ämnena socialt arbete, pedagogik, psykologi, sociologi, statsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig, varav 15 hp självständigt arbete. Därutöver krävs engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
Anmälan
Du anmäler dig genom att logga in på Antagning.se. Följ sedan instruktionerna där.