"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
peronal från UMF föbereder vattenprovtagning

Bild: Marlene Johansson

Använd UMF:s infrastruktur – ansök om finansiering

Forskar du på effekter av klimatförändringar? Är din forskning inriktad mot akvakultur eller blå ekonomi? Då har du möjlighet att ansöka om att kostnadsfritt använda vår avancerade infrastruktur, såsom vår modern mesokosmanläggning, fartyg, analyslaboratorier och analytisk expertis.

I april 2024 sjösattes två stora EU-projekt vars gemensamma syfte är att främja forskning om klimatförändringarnas effekter, vattenbruk, fiske och blå ekonomi. Det övergripande målet är att använda europeiska forskningsinfrastrukturer för att göra samhället bättre rustat att bygga en motståndskraftig och hållbar framtid. Inom bägge projekten finns möjlighet att ansöka om att nyttja den infrastruktur som finns vid de anläggningar som ingår i projekten.

Umeå marina forskningscentrum deltar i bägge projekten, vilket innebär forskargrupper kan ansöka om att nyttja vår infrastruktur. De forskargrupper som beviljas access till vår infrastruktur kommer att få kostnader täckta för såväl själva nyttjandet av infrastrukturen, analyser och tillgänglig expertis som för resor, kost och logi.

De båda projekten har en samlad budget på 30 miljoner euro, och kommer att pågå under fem år. Möjligheten att ansöka kommer att öppnas inom kort. Kontakta oss gärna för att diskutera din ansökan, eller för att få svar på dina frågor om vad vi har att erbjuda.

För mer information kontakta:

Regina Kolzenburg
Staff scientist
E-post
E-post
Telefon
090-786 78 36
European Research Infrastructure project (IRISCC)

IRISCC (EU bidragsavtal 101131261) är en förkortning för ”Integrated Research Infrastructure Services for Climate Change Risks”. Projektet fokuserar på klimatförändringarnas effekter och vilka utmaningar det leder till. Det koordineras av Naturresursinstitutet, Finland (LUKE), och samlar 80 parter från hela Europa. Projektledare är Päivi Haapanala. Läs mer om IRISCC.

Aquaserv logo

AQUASERV (EU bidragsavtal 101131121) står för ” Research Infrastructure Services for Sustainable Aquaculture, Fisheries and Blue Economy”. Projektet fokuserar på forskning om och förvaltning av marina och sötvattenbiologiska resurser, livsmedel och bioteknik. Det koordineras av Centre of Marine Sciences, Portugal, och samlar 33 parter. Projektledare är Ana Aranda da Silva. Läs mer här.

Senast uppdaterad: 2024-09-02