För varje kurs finns en kursplan, du hittar kursplanen i kursplanesök.
Vad är studieplansverktyget?
Genom att logga in i studieplansverktyget kan du se vilka kurser som ingår i ditt program och du hittar de anmälningskoder du behöver inför att du ska ansöka till kurserna via www.antagning.se. I studieplansverktyget hittar du också information om var du ska genomföra din VFU.
Om du t.ex. har sökt till grundlärarprogrammet f-3 men känner att du hellre vill inrikta dig mot grundlärarprogrammet 4-6 måste du ansöka till det lärarprogrammet på nytt. Sedan kan du ansöka om tillgodoräkning av det du redan läst.
Jag är antagen till programmet, måste jag ansöka till kurserna också?
Du som är antagen till förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet åk F-3, speciallärarprogrammet, specialpedagogprogrammet, studie- och yrkesvägledarprogrammet, yrkeslärarprogrammet behöver inte gör någon ansökan via www.antagning.se. Ni kommer att gruppantas till era program.
Ni som går Grundlärarprogrammet fritidshem kommer att gruppantas till de kurser som ej är valbara. De valbara kurserna är Praktiskt estetiskt ämne bild eller Praktiskt estetiskt ämne idrott och hälsa.
Ni som går Grundlärarprogrammet åk 4-6 kommer att gruppantas till de kurser som ej är valbara. De valbara kurserna är Samhällsorientering åk 4-6 eller Naturorientering och teknik för grundskolans åk 4-6.
15/9-15/10 kan du anmäla dig till kurs som startar vårtermin och under perioden 15/3 -15/4 kan du anmäla dig till kurs som startar hösttermin. I studieplansverktyget hittar du de anmälningskoder du ska ange i anmälan.
Kom ihåg att du i december/juni måste tacka ja till de kurser du blir antagen till.
Vad är en kursplan?
I kursplanen finns information om bland annat förväntade studieresultat för kursen, vilken litteratur du ska läsa och hur kursen examineras. Via kursplanesök hittar du kursplanerna. Du kan söka på kurskoden eller namnet på kursen. Observera att kurskod och anmälningskod är två skilda saker. Kurskod är den kod som finns på kursplanen. Anmälningskoden är den kod du ska ange när du söker till kursen på hemsidan www.antagning.se.
I kursplanen hittar du information om vilken institution som är kursansvarig. Det kan dock vara så att flera institutioner medverkar i en kurs, men det är alltid en institution som har huvudansvaret. Det finns också vanligtvis en kursansvarig lärare som har helhetsansvar för kursen.
I kursplanesök hittar du information om kursen och ansvarig institution.
Vad behöver jag göra om jag vill ta ett studieuppehåll?
Om du ska göra studieuppehåll en hel termin ska du ansöka via blanketten för studieuppehåll. Du erhåller ett beslut via post och får också en blankett för återupptagande av studier.
Gör du uppehåll på en påbörjad kurs ska du också meddela detta till de som är kursansvariga för de kurser du inte kommer att fullfölja. Kontakta även CSN eftersom du i sådant läge sannolikt inte längre betraktas som heltidsstuderande och inte heller kan få studielån för hela terminen.
Har jag kvar utbildningsplatsen efter studieuppehåll?
Ja, du har platsgaranti, förutsatt att vi har någonting att erbjuda dig när du ska återuppta dina studier. Vi får annars bevilja dig studieuppehåll utan platsgaranti. Om du t ex har ämnen kvar att läsa som vi inte längre erbjuds, så blir det studieuppehåll utan platsgaranti.
Hur ska jag göra om jag vill avbryta mina studier på programmet?
Meddela kursansvarig lärare och fyll i blanketten anmälan om studieavbrott. Blanketten ska du fylla i om du avbryter programmet som helhet.
Kan jag återuppta mina studier om jag gjort avbrott?
Nej, du ska ansöka till programmet igen via www.antagning.se. Det kan då bli aktuellt med tillgodoräkning om det du läst ämnen /kurser som går att tillgodoräkna i din kommande examen.