Här kan du läsa vad som gäller för tentamen vid Juridiska institutionen.
Anmälan
Du anmäler dig till tentamen i StudentLadok, du kan också avanmäla dig till tentamen på samma ställe om du skulle få förhinder.
Regler och riktlinjer för salstentamen
Här följer några exempel på vad som är viktigt att komma ihåg vid salstentamen:
Du måste anmäla dig till salstentamen senast tio arbetsdagar före provtillfället. Observera att inga efteranmälningar tas emot. Anmälan till omprov ska göras enligt kursansvarig institutions anvisningar.
Kom till skrivsalen senast 15 minuter före skrivstart. Från och med terminsstart HT23 så kan studenter inte dyka upp oanmälda, endast anmälda studenter kan skriva tentamen.
Ta med godkänd fotolegitimation. Den som inte kan uppvisa giltig fotolegitimation eller motsvarande får inte delta i tentamensskrivningen. (OBS! Det nya Umu-kortet gäller inte som legitimation)
Du som ska skriva tentamen med särskilda hjälpmedel måste förutom att anmäla dig till tentan även meddela och skicka intyg till samordnare Sandra Johansson (sandra.johansson01@umu.se) senast sista anmälningsdag för aktuell tentamen. Observera att du behöver göra detta vid varje nytt tentamenstillfälle.
Saknar du intyg? Vänd dig till Studentcentrum om du vill ansöka om hjälpmedel på grund av särskilda behov.
Lånedator
Lånedator för tentamensskrivning bokar du själv som student, läs mer i manualen hur du går till väga. Lånedator kan bokas senast 5 kalenderdagar innan tentamenstillfället.
Uppsamlingstentamen
För de kurser som erbjuder uppsamlingstentamen så sker de i slutet av augusti, vanligtvis veckan innan terminsstart. Anmälan är obligatorisk och sker via Ladok senast 10 arbetsdagar innan tentamen. Om det var många år sedan ni läste kursen ni vill tentera så kontakta oss.
Prov genomförs normalt på den ort där kursen ges. Om det finns särskilda skäl kan en student ha möjlighet att göra prov på annan ort. En student som önskar göra prov på annan ort ska minst en månad före det aktuella provtillfället ansöka hos ansvarig institution om detta.
Förutsättningarna för prov på annan ort är att godkänd skrivningsbevakning och lokal kan anordnas till rimlig merkostnad för institutionen samt att provet kan ske samtidigt som provet genomförs på huvudorten.
Elitidrottande studenter som har avtal med Umeå universitet anses ha särskilda skäl att göra prov på annan ort.
Blanketter för den som vill begära omprövning/rättelse av betygsbeslut finns nedan. På blanketterna finns mer information om bland annat Umeå universitets regler för betyg och examnination på grund- och avancerad nivå.