Mitt namn är Hannah och jag är kostvetare på Sodexo AB som arbetar på uppdrag av Region Östergötland. Vårt måltidsuppdrag i regionen ligger främst i att förse Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Universitetssjukhuset i Linköping med patientmat, restaurangmat och catering. Varje dag producerar vi ca 2000 portioner ut till patient och omkring 400 portioner till våra restauranger.
Jag har tillsammans med mina kollegor kommit fram till att vi gärna skulle ta emot en eller två drivna studenter som vill skriva uppsats med syfte att minska matsvinn i våra verksamheter. Vi driver ett produktionskök i Norrköping där vi har kantinservering och ett produktionskök i Linköping där vi har brickservering. Båda våra produktionskök har cook and serve då våra kockar tillagar mat efter kundens/patientens dagliga beställning.
Vi kan erbjuda en eller två studenter en inblick i en omfattande måltidsverksamhet där majoriteten av oss är utbildade kostvetare. Det kan också vara intressant för en student att få inblick i en privat verksamhet som utför ett offentligt uppdrag.