Navigerat till

Kontakta Studenthälsan

Behöver du stöd eller rådgivning? Hos Studenthälsan kan du få individuellt samtalsstöd, lyssna på föreläsningar och delta i grupper. Alla tjänster är kostnadsfria, vi har tystnadsplikt och är en HBTQI-certifierad verksamhet. Du kan välja att träffa oss på campus, över telefon eller via ett videobesök. Här kan du läsa om hur du kommer i kontakt med oss.

Gruppbild Studenthälsan

Bild: Mattias Pettersson


Ring oss

För kortare rådgivning eller för att boka ett stödsamtal.

Telefontider:

  • Måndagar 12.00–13.00
  • Tisdagar 8.30–9.30
  • Onsdagar 12.00–13.00
  • Torsdagar 08.15–09.15
  • Fredagar 12.00–13.00

Telefonnummer: 090-786 51 00

Besök drop-in 

Har du frågor som rör ditt eller någon annans mående? Kom förbi oss för kortare rådgivning. Vid behov hjälper vi dig att boka ett längre stödsamtal.

Har du frågor som rör din fysiska hälsa? Träffa vår sjuksköterska för rådgivning. Testa dig gratis för klamydia, gonorré och hiv.

Öppettider för drop-in:

  • Måndagar: 12.00–13.30 (sjuksköterska)
  • Tisdagar: 12.00–13.30 (samtal)
  • Onsdagar: 08.30–10.00 (sjuksköterska)
  • Torsdagar: 12.00–13.30 (samtal)

Du hittar Studenthälsans drop-in i Infocenters väntrum i Universum på Campus Umeå, bortanför den stora receptionsdisken. Ta en kölapp och vänta på din tur.

Hitta till Infocenters väntrum (Mazemap.com)

Du som har en bokad tid för samtal

Om du bokat en tid för fysiskt samtal hittar du oss i Samhällsvetarhuset. Mer information inför ditt besök, hur du hittar till platsen för ditt samtal, hur ett digitalt samtal fungerar, eller hur du avbokar, hittar du på sidan Du som har ett bokat samtal.

Vanliga frågor

Vilket stöd kan jag få om jag studerar på distans?

Du har tillgång till stöd oavsett om du studerar på plats i Umeå eller på distans. Vi kan genomföra våra samtal via telefon eller ett digitalt möte. I vissa fall kan du få fysiska samtal på annan ort, via våra lokala samarbeten. Ring oss på våra telefontider för att få rådgivning och mer information.

Vad är ett stödsamtal?

Under ett stödsamtal kan du prata med oss om hur du mår. Det kan vara frågor eller utmaningar som rör allt ifrån din hälsa, till relationer, din livsstil eller annat som påverkar din studiesituation. Inga frågor är för små, för stora eller fel. Väntetiden från att du kontaktar oss till att du får en bokad tid för samtal är oftast 1–2 veckor. Du kan få 1–5 samtal beroende på vad ditt behov är. Välj mellan fysiska samtal på campus, telefonsamtal eller ett digitalt möte. Det första samtalet är 60 minuter och ett återbesök mellan 45 och 60 minuter. Vi som jobbar med stödsamtal är psykologer, kuratorer, fysioterapeuter och sjuksköterskor med särskild utbildning. Samtalen täcks av sekretess och är alltid kostnadsfria.

Hur avbokar jag mitt stödsamtal?

Läs mer om avbokning på sidan Du som har ett bokat samtal.

Senast uppdaterad: 2025-01-15

Hitta mer information

En leende kvinna sitter i en hörsal med sin mobil i handen.

Du som har ett bokat samtal

Hur du hittar till ditt bokade samtal eller hur du avbokar.

Två huvuden som överlappar, i överlappet finns ett rosa hjärta.

Tips för ditt mående

Saker du kan göra för att må bra och orka med både studier och fritid.

Foto av åtta medarbetare från Studenthälsan på rad inomhus.

Om Studenthälsan

Studenthälsan finns här för dig och kan hjälpa dig att få en hållbar studietid.