Jag forskar inom områden som medicin, nutrition, psykologi, gastronomi och miljö i en tvärvetenskaplig forskningsstudie OTIS (Optimerad tilläggskost studie). Jag är doktorand på Företagsforskarskolan vid Umeå universitet.
Vår randomiserade forskningsstudie på 250 friska spädbarn i ålder 4-18 månader har ingen tidigare gjort där vi inkluderat konceptet New Nordic Diet för att framhålla den regionala och säsongsbaserade maten från Norden som ett klimatvänligt ätande för kommande generationer. Vi undersöker flertal faktorer hur den nordiska protein-reducerad kosten påverkar barnens hälsa, tillväxt, tidig smakinlärning, ätbeteende, hur utbildningsstöd i studien hjälper familjerna att äta mer hälsosamt framförallt frukt och grönsaker.
Jag har medverkat i SVT morgonstudion om vår forskningsstudie. Min bredd som gastronom och dietist gör att jag har utvecklat alla nordiska barnmatsrecepten i vår studie och även hjälpt andra forskningsstudier hur nordisk mat kan appliceras i studier.
Jag har tidigare skrivet kokboken Lustfyllda mellanmål för cancersjuka barn som gavs ut till alla sjuka barn i Sverige och som vann silvermedalj i Paris på den internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards 2012.