Alla studenter måste byta lösenord efter 7 maj.
Redigera innehåll på umu.se
Anställda medarbetare
Jag är legitimerad dietist, har licentiat- och doktorsexamen i medicin, och blev professor i kostvetenskap 2011.
Universitetslektor i kost- och måltidsvetenskap.
Leg. dietist och doktorand i forskarskolan InSyNC. Mitt forskningsintresse är sociala och näringsmässiga aspekter av matosäkerhet(food insecurity) hos ungdomar.
Meriterad lärare och forskare med inriktning fysiologiska och biologiska aspekter av nutrition.
Universitetsadjunkt. Programsamordnare för Kostvetarprogrammet och samordnare för kurser i Hem- och konsumentkunskap.
Professor i kost- och måltidsvetenskap. Arctic Five Chair 2024-2026.
Universitetsadjunkt. Biträdande studierektor Internationell kontaktperson
Undervisar i matlagning & matlagningstekniker
Jag är filosofie doktor i kostvetenskap med utbildningsvetenskaplig inriktning
Universitetslektor, docent i kostvetenskap.
Jag undervisar i näringslära, idrottsnutrition, folkhälsa och kostundersökningsmetodik på flertalet program och kurser.
Jag är docent i kost- och måltidsvetenskap, legitimerad dietist och meriterad lärare. Är forskarutbildningsansvarig vid institutionen. Forskar inom området kost- och nutritionsbehandling.
Universitetslektor och legitimerad dietist
Doktor i psykologi med specialkompetens inom psykofysik och sensorik.
Vid institutionen undervisar jag bland annat i näringslära, prevention, dietetik och idrottsnutrition.
Undervisar inom dryck och matsalshantverk på Gastronomiprogrammet
Adjunkt, programsamordnare för Gastronomiprogrammet
Undervisar främst i matlagningstekniker och råvarukunskap
Jag är adjunkt och lärare på institutionen för kost- och måltidsvetenskap.
Jag är hushållslärare och arbetar som universitetsadjunkt och lärarutbildare.
Min forskning fokuserar på ungdomars föreställningar om hållbar mat samt betydelsen av sensoriskt utforskande av mat för ungdomars relationer med mat.
Doktorand i kost- och måltidsvetenskap.
Filosofie doktor i kostvetenskap med inriktning hem- och konsumentkunskap.
Lärare och forskare med bakgrund i och fokus på gastronomi och konsumentupplevelser.
HR-samordnare vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap och Umeå centrum för genusstudier (UCGS).
Jag är docent i experimentell medicin och även utbildad ämneslärare i kemi och biologi. Mitt forskningsintresse rör metabol sjuklighet, nutrition och kostinterventioner.
Arbetar som adjunkt och program- och ämnesvägledare vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap.
Min forskning belyser vilken roll kultur har för hållbarhet i den gastronomiska sektorn. Vilka utmaningarna och möjligheterna som finns samt hur kultur kan bidra till en mer hållbar restaurangbransch.
Jag är legitimerad dietist med en doktorsexamen i kostvetenskap. Jag jobbar mycket med institutionens uppsatskurser, men undervisar också inom bl.a. kost och folkhälsa och vetenskaplig metod.
Undervisar i huvudsak inom Kostvetarprogrammet men även inom andra kurser och program.
Docent i kostvetenskap. Forskar om skolmåltiden och matosäkerhet (food insecurity).
Jag är legitimerad dietist och arbetar som lektor vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap. Jag är också biträdande prefekt med ansvar för utbildning samt studierektor.
Undervisar inom dryck och matsalshantverk på Gastronomiprogrammet och institutionens fristående kurser
Docent i kost- och måltidsvetenskap. Meriterad lärare. Leg dietist.
Legitimerad dietist och doktorand. Forskar inom digitalisering av vårdmöten. Undervisar inom näringslära och födoämnesöverkänslighet.
Undervisar på Kostvetarprogrammet, doktorand sedan hösten 2017.
Jag är legitimerad dietist och doktorand. Mitt forskningsprojekt fokuserar på skollunchen med fokus på tillgänglighet, inkludering och elever diagnosticerade med ADHD eller autismspektrumtillstånd.