Alla studenter måste byta lösenord efter 7 maj.
Redigera innehåll på umu.se
Anställda medarbetare
Min forskning fokuserar på fritidshus, mobilitet och utveckling i glesbygd.
Andreas Back är biträdande lektor i kulturgeografi. Hans forskning handlar om fritidshusturism, regional utveckling, samhällsplanering och bostadsfrågor.
E. Carina H. Keskitalo är professor i statsvetenskap med fokus på miljö- och naturresurser och arktisk politik (närmare tjugo böcker och över 150 vetenskapliga artiklar/bokkapitel).
Min forskning fokuserar på intressegruppers perspektiv på en storskalig ökning av snabbväxande lövträd som en del av en lövträdsomställning i svenska skogar.
Charlotta Hedberg är professor i kulturgeografi. Hennes forskning handlar om migration i relation till internationell arbetskraft, transnationella nätverk och downshifting.
Vicerektor med ansvar för forskning och forskarutbildning inom samhällsvetenskap och humaniora. Ansvar för universitetets roll i den pågående samhällsomvandlingen i norr. Professor i kulturgeografi.
Forskar på arbetsmarknadsfrågor, arbetskraftsrörlighet och regional omvandling. Är postdoktor i kulturgeografi och affilierad med Centrum för regionalvetenskap (CERUM).
Jag är universitetslektor och docent i kulturgeografi samt prefekt för instiutionen för geografi. Forskar om regionala flyttningar inom Sverige och kontra-urbanisering.
Forskar på aspekter av befolkningens geografiska rörlighet, såsom pendling och migration, och undervisar inom samhällsplanering, GIS och kvantitativa metoder.
Administrerar fristående- och programkurser inom olika program för institutionen för geografi.
Professor i kulturgeografi. Forskar om migration och befolkningens åldrande.
Doktor i kulturgeografi. Forskar och undervisar om turism, samhällsplaning, befolkningsgeografi och GIS. Ansvarig för geografi inom lärarutbildningen vid Umeå Universitet.
Hr-samordnare på Institutionen för Geografi, CERUM och Ekonomisk historia
Sitter i SAM.C.315
Jag disputerade 2006 och blev docent 2011 och har sedan dess arbetat vid institutionen för Geografi med en rad forskningsprojekt men också med undervisning och pedagogiska frågor.
Min forskning berör makt och inflytande i det offentliga rummet, där frågor om trygghet och processer av inkludering och exkludering blir centrala.
Louise Eriksson är docent i psykologi och arbetar som forskare i miljöpsykologi.
Forskar om 'gröna' mega-investeringars effekter på platser och människor i norra Sverige. Undervisar i samhällsplanering och kvalitativa metoder
Jag är programsamordnare för magisterprogrammet i kulturgeografi med inriktning mot geografiska informationssystem (GIS).
Min forskning är baserad på intervjustudier med fokus på glesbefolkade områden och frågan hur invandrade livsstilsmigranter och -entreprenörer kan bidra till lokal utveckling.
Min forskning fokuserar på lokala effekter av globalisering. Det är viktigt för mig att visa att globaliseringen inte är enhetlig utan en komplex och ojämnt process.
Min forskning fokuserar på hållbar omställning och regional utveckling med ett särskild inriktning på styrningsprocesser, organisation och relationen mellan offentliga och privata aktörer.
Imaginaries | naturbaserad turism | avlägsna periferier | naturvård | tvärvetenskaplig forskning.
Professor i ekonomisk geografi. Forskar om strukturomvandling, regional utveckling och jobbens geografi. Biträdande prefekt (geografi) och forskningsledare vid Cerum
Robert O. Nilsson, doktorand i kulturgeografi vid Institutionen för geografi.
Roger Marjavaara är docent i kulturgeografi med inriktning mot turism. Fokus för forskningen är drivkrafter och effekter av turism, mobilitet och migration.
Biträdande föreståndare för Arktiskt centrum och forskningskommunikatör vid Institutionen för geografi.
Professor i kulturgeografi, forskar om hur geografiska villkor samspelar med och påverkar människor, företag och samhälle.
Jag jobbar som studierektor vid institutionen i geografi.