Alla studenter måste byta lösenord efter 7 maj.
Redigera innehåll på umu.se
Anställda medarbetare
Jag leder ett flertal forskningsprojekt inom marin ekologi, och är vetenskaplig koordinator för det strategiska forskningsprogrammet EcoChange.
Arbetar främst med understöd till andra forskare, både i lab och i fält.
Min forskning berör effekter av miljö- och klimatförändringar på nordliga akvatiska ekosystems produktivitet och födovävsstruktur.
Mina forskningsintressen inkluderar bevarandeekologi och restaureringsekologi, med ett särskilt intresse för människans påverkan på biologisk mångfald i afrotropikerna.
Jag är postdoktor i Johan Wikners grupp och forskar om anpassningsstrategier för marina prokaryoter i kalla och oligotrofa subarktiska och arktiska ekosystem.
Jag forskar om åtgärder för att restaurera och rehabilitera vattendragsekosystem påverkade av mänsklig aktivitet.
Jag undervisar främst på kurser inom hälsoområdet på Kandidatprogrammet i miljö- och hälsoskydd och forskar på hur genexpression kan påverkas vid ektopisk fettinlagring och fettcellshypertrofi.
Jag arbetar med chefsstöd och administration vid Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap och Umeå marina forskningscentrum
Forskar på dynamiken av långsiktiga miljöförändringar. För närvarande prefekt vid institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap.
Min forskning handlar främst om att förstå hur sjöar fungerar och vilken roll de spelar för kolcykeln och återkopplingen till klimatet.
Webbansvarig på EMG.
Jag undersöker effekterna av variationer i det synliga ljusspektrumet i havsvatten på växtplankton på både samhälls- och artnivå.
https://ericcapo.github.io/lab
Forskar om kolbudget i svenska gammelskogar
Förståelse för fotosyntesens grundläggande mekanismer i den marina kustmiljön och dess tillämpning för att uppnå ett hållbart bevarande.
Min forskning fokuserar på effekter av klimatförändringar på biogeokemiska och ekologiska processer i boreala och arktiska akvatiska ekosystem.
Forskare och lärare inom ämnet miljövetenskap.
Min forskning inriktar sig på att förstå vad som kontrollerar respiration och tillväxt hos Bakterier och Arkéer i havet med relevans för kol- och syre-cyklerna i biosfären.
Jag forskar om en hållbar markanvändning med fokus på rennäring och konflikter med andra markanvändare. Jag är också ansvarig för Umeå universitets forskningsledarprogram, ReaL.
Professor i miljövetenskap
Mitt forskningsintresse är (strand-) växtsamhällens sammansättning och nedbrytning, för vilken jag använder ett tepåseindex.
Postdoktor med fokus på modellering av cyanobakterieblomningar och näringsdynamik i Norra Östersjön, med inriktning hållbar utveckling och samhällsberedskap inför klimatförändringar.
Herbariesamordnare, botanist och lärare i floristik.
Direktör för Arktiskt centrum vid Umeå universitet, koordinator för Climate Impacts Research Centre och transdisciplinär ekolog som studerar hur miljöförändringar påverkar arktiska ekosystem.
Jag undersöker bakteriers genetiska och funktionella anpassningar för att utnyttja olika kolsubstrat.
Jag studerar mikrobiella samhällens strukturella och funktionella respons på klimatförändringarna i Östersjön.
Forskare i naturgeografi med fokus på vattendrag.
Studieadministratör
Arkivsamordnare för EMG
Fakturahantering, kontouppföljning, kontouppläggning, reseräkningar och arvoden.
ORCID 0000-0001-6495-8267
Jag forskar om organiskt kol i marken, vegetationsfördelning, vegetationsproduktivitet, växt-herbivorväxelverkan med GIS och fjärranalysmetoder i Arktis och permafrostmiljöer.
Jag undervisar främst i ekologi, statistik och fältmetodik och forskar på hur miljön styr artsamhällen och hur dessa samhällen påverkar ekosystems funktion och rumsliga energiflöden
I min forskning undersöker jag sambanden mellan klimatförändringar och marina ekosystem med fokus på ekosystemtjänster. Jag är föreståndare för Umeå marina forskningscentrum.
Jag studerar storleksberoende interaktioner inom och mellan fiskarter samt effekter av klimatförändringar och fiske på populationsdynamik och ekologiska processer.
Min forskning är fokuserad på effekter av klimatförändring på biogeokemiska processes i terrestra och akvatiska miljöer i framför allt arktiska och boreala miljöer.
Jag är professor i miljövetenskap och forskar om paleolimnologi och miljöförändringar. Sedan 2018 är jag också ordförande i anställningskommittén på Teknisk-naturvetenskaplig fakultet.
Professor i ekologi som utvecklar matematiska modeller för att beskriva och förstå dynamiken i akvatiska ekosystem
Min forskning undersöker acklimatisering och anpassning av korallholobionten. Jag fokuserar främst på den symbiotiska sammansättningen inom korallrev med hjälp av bioinformatiska verktyg.
Biologisk oceanograf specialiserad på fytoplankton-ekofysiologi. Jag arbetar med forskning om klimatförändringarnas påverkan på marina ekosystem.
Undervisar på kurser som berör ekologi och frågorna om hur ett hållbart samhälle ska utformas.
Mina huvudintressen är de många interaktionerna mellan människor och natur i subarktiska och boreala system, inklusive effekterna av förändringar i markanvändning och klimatet.
ORCID: https://orcid.org/0009-0008-3161-1855
Doktorand med intresse för funktionell ekologi och interaktioner mellan växter och miljöer
Jag undervisar främst inom Miljö- och hälsoskyddsprogrammet och forskar på hur metaller påverkar vårt ekosystem, med fokus på fågelpopulationer.