Alla studenter måste byta lösenord efter 7 maj.
Redigera innehåll på umu.se
Anställda medarbetare
Överläkare och docent, bedriver arbets- och miljömedicinsk forskning.
Doktorand inriktad på hälsoekonomi och effektutvärdering. Forskning och undervisning omfattar utvärdering av komplexa interventioner, systematiska översikter och hälsoekonomiska analyser.
Forskare i idrottsmedicin och folkhälsa med inriktning mot hur vår livsstil och framförallt fysisk aktivitet är kopplat till framtida hälsa och risk för sjukdom. Lärare vid Idrottsfysiologprogrammet.
Andreas Tornevi - Matematisk statistiker och arbetar med epidemiologiska studier. Disputerad inom miljömedicin med en avhandling om dricksvattenrelaterad ohälsa.
Utbildningsadministratör för programmen i folkhälsovetenskap. Programrådshandläggare för PRPH, samt ansvarig för administrering i Selma.
Anna Oudin är epidemiolog och statistiker. Hon forskar om hur dålig luft och andra miljöfaktorer kan påverka hjärnan, t.ex. demens och psykisk ohälsa.
Prefekt vid Institutionen för epidemiologi och global hälsa. Forskningsintressen: hälsopolicy and system, samhällsbaserade hälsosystem och primärvård samt migranters hälsa.
Jag intresserar mig för frågor som rör ungas fritid och psykiska hälsa och arbetar just nu som postdoc vid University of Newcastle, Australien.
Professor i epidemiologi och folkhälsovetenskap. Läkare med specialistutbildning i barn- och ungdomsmedicin och en doktorsexamen i pediatrik.
Universitetslektor i hälsoekonomi
Docent i global hälsa
Min forskning handlar om hur olika faktorer påverkar hälsan, bl a risken för lungsjukdomar och cancer.
Senior professor i miljömedicin
Doktorand vid Inst för Epidemiologi och Global hälsa, med en bakgrund som journalist.
Doktorand med bakgrund inom hälsoekonomi och folkhälsovetenskap. Forskar nu om hur samhället bättre kan stödja unga som varken arbetar eller studerar.
Jag forskar på hur höga temperaturer och luftföroreningar påverkar vår hälsa och vilka som drabbas värst. Jag tittar även på hur detta kan komma att förändras i ett förändrat klimat.
Projektassistent med en bakgrund i folkhälsovetenskap och utvecklingsstudier (statsvetenskap). Forskar just nu om pojkar och unga mäns tillgång till ungdomsmottagningar i Sverige.
Jag är postdoktor i Henrik Sjödins grupp på Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin. Min forskning handlar om matematisk modellering av infektionssjukdomar.
Utbildningsadministratör och programvägledare på Masterprogrammen i Folkhälsovetenskap. Studentsupport och kursadministration.
MD,MPH, PhD
Staff Scientist vid institutionen för epidemiologi och global hälsa
Kontaktperson för International Mukwege Chair
Universitetslektor vid Institutionen för epidemiologi och global hälsa. Forskningsintressen: funktionsnedsättning, våld i nära relation, reproduktiv hälsa och befolkningens åldrande.
Universitetslektor i hälsoekonomi. Docent i epidemiologi och biostatistik. Arbetsmiljö- och brandskyddsombud vid institutionen.
Forskare och docent i folkhälsovetenskap. Undervisar i hälsofrämjande arbete och utvärdering.
Statistiker, systemutvecklare vid institutionen. It-, katalog- och webbansvarig vid institutionen.
I min forskning undersöker jag hur vibrationer från maskiner samt kyla och buller i arbetsmiljön påverkar hälsan hos arbetare och hur man kan minska risken för ohälsa.
Forskar på folkhälsa, global hälsa och infektionsepidemiologi. Tittar på spridningsdynamik hos framväxande infektionssjukdomar med hjälp av matematisk modellering.
Jag forskar om HBTQ-personers erfarenheter av hälsa och sjukvård och även om bredare frågor om kön, sexuell hälsa och hälso- och sjukvårdssystem.
Jag bedriver forskning och undervisning inom arbets- och miljömedicin.
Universitetslektor i arbets- och miljömedicin
Postdoktor i folkhälsovetenskap
Professor i folkhälsa
Studierektor
Min forskning har fokus på hur arbetsmiljön påverkar vår hälsa och produktivitet. Exempel på områden i arbetsmiljön är ergonomi, organisatoriska faktorer, friskfaktorer, kyla och vibrationer.
Forskar om fysisk aktivitet, arbetsmiljö och geriatrik.
Epidemiolog och modellerare som forskar om klimatförändringarnas inverkan på infektionssjukdomar.
Docent i yrkes- och miljömedicinsk forskning vid Hållbar hälsa och bedriver forskning inom luftföroreningar, fysisk aktivitet och hälsa.
Forskning om klimatförändringarnas påverkan på infektionssjukdomars epidemiologi. Koordinerar forskning och samarbete inom Lancet Countdown 2030 och ENBEL-projektet.
Som institutionens administrativa samordnare ingår bl.a. att handlägga personalärenden, övergripande administration vid institutionen och arbete i ledningsgruppen.
Hälsoekonom, CALY-SWE|Goda år för att mätta kapabilitets-relaterade livskvalitet. Statistikverktyget R, systematiska översiktsarbeten, open science. Goda år/CALY-SWE frågeformuläret: www.caly.se
Min forskning finns framförallt inom hälsoekonomi och kvalitativa studier.
Forskare och dietist. Med Dr i Folkhälsovetenskap. Forskningsområden: komplexa interventioner, klimatförändringar och folkhälsa samt befolkningsinriktade program inom hjärt-kärlområdet.
Doktor i folkhälsovetenskap. Medlem i forskargruppen Lávvuo – forskning och utbildning för samisk hälsa. Vid Arktiskt centrum arbetar jag dessutom med forskningsstrategiska frågor sedan 2013.
Professor i pedagogiskt arbete, gästprofessor vid Göteborgs Universitet 2022 - 2023. Forskningen rör utbildningspolitik och ungas vägar och val i policy-, institutionellt och individperspektiv.
Min forskning handlar om hur vi skapar hållbara arbetsplatser med god arbetsmiljö och möjliggör arbete upp i hög ålder. Jag forskar också om hälsoeffekter av vistelse i naturmiljöer.
Jag är professor i folkhälsovetenskap med orienteringen klimatförändringar och hälsa med fokus på klimatanpassning, -kommunikation och policyutveckling.
Studierektor. Docent i epidemiologi och biostatistik. Lärare i biostatistik och utnämnd till ”Excellent lärare”. Forskning främst inom villkor för barns hälsa.
Överläkare, docent. Forskar huvudsakligen inom arbets- och miljörelaterad lungsjukdom.
Jag är Docent inom global hälsa och mina kvalifikationer är BSc Food Science & Industry, MSc Public Health, MSc Food & Nutrition och PhD i epidemiologi och folkhälsa.
M.D, MSc, Doktor i folkhälsa
Professor i folkhälsovetenskap. Huvudsakliga intressen: undervisning, handledning och forskning om socioekonomiska ojämlikheter inom hälso- och sjukvårdssystemen
Lektor vid Enheten för polisiärt arbete på UMU samt IPA, Södertörns högskola. PhD i Folkhälsa & Epidemiologi.
Forskar om implementerings, utvecklings- och lärandeprocesser inom organisationer
Forskar om klimatförändringarnas påverkan på hälsan.
Forskning och undervisning inom epidemiologi och social epidemiologi.
Professor i epidemiologi med inriktning mot socialepidemiologi
Docent i folkhälsovetenskap
Biträdande och ställföreträdande prefekt på institutionen för epidemiologi och global hälsa
Postdoktor
Leg. Psykolog
Koordinator, Lávvuo - Forskning och utbildning för samisk hälsa
En global folkhälso professionell, vetenskaplig forskningsledare och koordinator. Expert på att koordinera EU-finansierade hälsoforskningsprojekt.
Mitt doktorandprojekt tittar på hälsoeffekter av köldexponering i arktiskt klimat med fokus på ett hållbart arbetsliv. Projektet ingår i den arktiska forskarskolan.
Min postdoktorala forskning fokuserar på epidemiologiska studier som identifierar miljöriskfaktorer för psykisk ohälsa. Jag undersöker även antibiotikas påverkan på cancerrisk och prognos.
Ekonomi samordnare som jobbar med budgetering, ekonomisk planering och redovisning.
Forskare i hälsoekonomi & resultatforskare (HEOR) och Real-World Evidence (RWE). Som SHEA- och EuroQol-medlem är hon engagerad i forskning på både nationell och internationell skala.
Ekonomiadministratör, sköter leverantörs- och kundfakturor, betalningar, projektredovisning och uppföljning.
Administrerar forskarutbildningen vid institutionen.
Jag är doktorand i Henrik Sjödins labb och forskar om möjligheten att återställa ekosystem för att uppnå naturbaserade lösningar för att bekämpa vektorburen sjukdomsöverföring.
Min forskning inriktar sig mot arbetsmiljö och hälsa i kontorsmiljöer men också ergonomi och fysisk belastning i arbete.
Jag forskar på miljöfarornas inverkan på hälsan. Jag tittar även på hur luftföroreningar påverkar demens.
Zia är doktorand i Henrik Sjödin lab och forskar om prediktiv modellering av spridning av olika infektionssjukdomar med hjälp av avancerad maskininlärning och AI.