Jag har jobbat som utredare vid CEDAR sedan 2006. Dessförinnan disputerade jag i historia vid Umeå universitet, med inriktning mot historisk demografi, med avhandlingen "Att föda barn: från privat till offentlig angelägenhet. Förlossningsvårdens institutionalisering i Sundsvall 1900-1930".
Befattningen som utredare på en forsknings- och infrastrukturenhet är mångbottnad. Jag har jobbat i skilda projekt som handlat om allt från länkning av historiska källor i databaser till att skriva en handbok om släktforskning i Sápmi. I rollen som datauttagssamordnare har jag kontakt med forskare världen över, som vill beställa data från någon av CEDAR:s databaser.
Jag har även möjlighet att bedriva viss forskning i min tjänst. Inom ramen för professor Lotta Vikströms ERC-project DISLIFE, har vi exempelvis undersökt hur svenska myndigheter fört statistik över olika former av funktionsnedsättning i Sverige under perioden 1860 till 1930.
I docent Per Axelssons forskningsprojektet "Kolonisation och hälsa", har jag haft möjlighet att fortsätta forskningen om förlossningsvårdens institutionalisering i Sverige, med särskilt fokus på Sápmi, under 1900-talets första hälft.
Historiens mångfald: presentation av pågående forskning vid institutionen för historiska studier Umeå universitet, Umeå: Institutionen för historiska studier, Umeå universitet 2004 : 154-166