Jag är legitimerad dietist med en doktorsexamen i kostvetenskap. Jag jobbar mycket med institutionens uppsatskurser, men undervisar också inom bl.a. kost och folkhälsa och vetenskaplig metod.
Jag arbetar huvudsakligen med undervisning på flera av institutionens utbildningar och fristående kurser. Jag jobbar också med forskning och forskarhandledning.
Som doktorand arbetade jag med en kostinterventionsstudie där vi undersökte effekterna av medelhavskost på sjukdomen reumatoid artrit. I denna studie gjorde vi en noggrann undersökning av kostintaget hos deltagarna och kostundersökningen validerades med biologiska markörer för kostintag. Detta fick mig intresserad av just kostundersökningsmetodik och vikten av att värdera kostundersökningars tillförlitlighet. Det är något jag arbetar med även idag både i forskningsprojekt och i min undervisning. Min nuvarande forskning handlar framförallt om nutrition i relation till hjärtkärlsjukdomar.
Jag är för närvarande biträdande handledare för doktorand Henrik Hagström inom ett forskningsprojekt som genomförs vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin. I detta projekt undersöker vi om det finns ett hjärtsmart sätt att äta LCHF.
Jag jobbar mycket med institutionens uppsatskurser på grundläggande och avancerad nivå. Jag undervisar också inom bl.a. kostundersökningsmetodik, kost och folkhälsa och vetenskaplig metod.
Jag är legitimerad dietist med en doktorsexamen i kostvetenskap. Jag gick både min grundutbildning och forskarutbildning vid institutionen för kostvetenskap i Umeå. Under min forskarutbildning var jag också utbytesdoktorand vid Queen Margaret University i Edinburgh. Efter min forskarutbildning har jag mestadels arbetat som universitetslektor på institutionen och under en kort period har jag även jobbat som dietist inom barnsjukvården vid Karolinska Universitetssjukhuset.