Bakgrund Jag är utbildad grundskollärare i hem och konsumentkunskap. Har arbetat vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap sedan hösten 2011.
Forskning Jag är filosofie doktor i kost och måltidsvetenskap. I nuläget forskar jag om skolämnet Hem- och konsumentkunskap med särskilt fokus på lärares bedömningspraktiker samt elevers upplevelser av grupparbete.
I februari 2021 disputerade jag med avhandlingen “It´s not really about the food, it´s about everything else”: pupil, teacher and head teacher experiences of school lunch in Sweden. Avhandlingen har en kost- och utbildningsvetenskaplig inriktning och belyser hur elever, lärare och rektorer upplever och uppfattar skollunchen med särskilt fokus på sociala, fysiska och pedagogiska dimensioner.
Undervisning Jag undervisar främst inom ämnesområdet hem och konsumentkunskap men även inom andra kurser som på olika sätt berör kost- och måltidsvetenskap. Jag handleder uppsatser och är verksam inom VFU-kurser.