Min bakgrund är inom folkhälsovetenskap men mitt forskningsarbete och undervisning har varit starkt präglad av tvärvetenskaplighet, influerad av bland annat folkhälsovetenskap, sociologi och socialt arbete.
Mitt avhandlingsarbete handlade om sociala normer i arbetslivet, hur dessa påverkar människors handlande och i vilken utsträckning mänskligt handlande kan påverka normativa strukturer. En del i avhandlingsarbetet berörde specifikt unga vuxnas arbetssituation, hur de förhåller sig till arbete, arbetets roll i livet och deras syn på relationen med arbetsgivare och arbetsmarknaden. Detta väckte ett starkt intresse för ungas situation i samhället, särskilt för dem som står utanför arbetsmarknaden och utbildningsystemet. Forskningen jag bedriver idag är inriktad på unga som varken arbetar eller studerar och hur samhället kan skapa förutsättningar och stötta denna grupp att uppnå de mål de har anledning att värdesätta.
Jag har ett starkt intresse för kopplingen mellan arbete och välmående och mina forskningsintressen rör, förutom sociala normer i arbetslivet, välfärdssystemets uppbyggnad och aktörer, förebyggande av sjukskrivningar, sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen samt arbetsmiljöfrågor med fokus på den psykosociala arbetsmiljön.
Jag undervisar inom folkhälsoområdet med fokus på hälsa och hälsofrämjande arbete på idrottslärarprogrammet. Jag handledar även studenter på masterprogrammet i folkhälsovetenskap och lärarprogrammet, samt magisterprogrammet i arbetsliv och hälsa.