Filosofie doktor i kostvetenskap med inriktning hem- och konsumentkunskap.
Vad jag gör på kost- och måltidsvetenskap
Jag arbetar som lektor på institutionen för Kost- och måltidsvetenskap. Jag forskar om hem- och konsumentkunskap och undervisar på flera olika kurser.
Forskning
För närvarande driver jag ett projekt där jag samarbetar med HKK-lärare för att omforma undervisningen i syfte att låta elever träna matlagningsmetoder mer individuellt. Problemet i HKK är ofta att elever arbetar i grupp och inte får möjlighet att nöta in själva matlagningshantverket då målet är att skapa en måltid och eleverna då delar upp arbetet mellan sig. Inom mitt projekt kommer lärare i stället testa att ha rena metodträningslektioner, och jag kommer att observera och intervjua lärare och elever för att se vad en sådan förändring innebär och ger för konsekvenser.
Forskarhandledning
Jag är bihandledare för doktoranden Veronica Abnersson.
Undervisning
Jag undervisar på flera olika kurser vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap, framför allt inom kostsociologi och vetenskapliga metoder. Jag tycker mycket om att handleda uppsatser och är även bihandledare till en doktorand. Jag brinner för kostsociologi, som handlar om hur människor hanterar sociala normer kring mat och ätande, men jag är även intresserad av mer naturvetenskapliga områden som näringslära och fysiologi.
Prata gärna med mig om:
HKK-pedagogik och kostsociologi.
Bakgrund
I grunden är jag dietist och lärare i Hem- och konsumentkunskap (HKK)/Franska/Engelska. Jag disputerade 2016 i kostvetenskap med inriktningen Hem- och konsumentkunskap. Min avhandling fokuserade på elevers och lärares diskurser kring olika sorters mat. Mitt postdokprojekt handlade om tidsanvändning, tidsbrist och kulturell hållbarhet i HKK.