Docent i Fysioterapi, klinisk koppling i primärvården, undervisar på Fysioterapeutprogrammet
Jag är docent och klinisk lektor på Fysioterapiprogrammet vid institutionen för Samhällsmedicin och rehabilitering. Det innebär att jag delar min arbetstid mellan undervisning, forskning och klinisk tjänstgöring på Robertsfors hälsocentral. På institutionen har jag ett uppdrag som Lika villkorsföreträdare.
Jag sitter med i en nationell arbetsgrupp inom långvarig smärta som ingår i SKR:s arbete kring kunskapsstyrning där vi tagit fram ett vårdförlopp. Jag är i det arbetet även engagerad på regional och lokal nivå i Västerbottensregionen och ingår även i ett nationellt forskarnätverk kring långvarig smärta och nationellt smärtregister.
Mitt forskarämnesområde är rehabilitering och framför allt smärtrehabilitering. Jag är även involverad i forskning kring funktionshinder. Jag arbetar med flera olika forskningsmetoder inom både kvalitativ och kvantitativ metod. Inom kvalitativ metod har jag erfarenhet av flera olika metoder som Kvalitativ innehållsanalys, Grundad teori och Narrativ analys. Inom kvantitativ metod har jag specialiserat mig på multivariat statistik. Flertalet projekt som jag drivit eller studier som jag varit delaktig i har haft ett genusperspektiv.
I flera år har jag varit en del i en forskargrupp som utvärderar multimodal smärtrehabilitering både inom specialistvård och primärvård. Vi studerar effekter av rehabiliteringen och har även hälsoekonomiska perspektiv på delar av forskningen.
Jag undervisar både på grundutbildningen och på avancerad nivå i kurser som anknyter till mina forskningsområden om smärta, smärtbehandling och genus. Jag är också involverad i undervisning om vetenskaplig metod. Jag är engagerad i den kliniska praktiken i primärvården som studenterna gör i termin sex vilket anknyter bra till min kliniska tjänstgöring. Att arbeta för ett bättre samarbete mellan klinik och universitetet är något jag brinner för.
2022 - docent
2014 – klinisk lektor vid institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering
2012–2014 post doc – anställning i ett samarbetsprojekt under mellan Linköpings universitet och Umeå universitet.
2012 disputerade efter att ha varit en del av den nationella genusforskarskolan vid Umeå universitet under fyra år.