Doktor i psykologi med specialkompetens inom psykofysik och sensorik.
Jag är universitetslektor vid institutionen där jag bedriver forskning, samt är lärare på de olika utbildningsprogrammen.
Min forskning är framför allt inriktad mot olika typer av överkänsligheter. Framförallt har mitt fokus varit kring sensorisk överkänslighet såsom doftöverkänslighet, men har även forskat kring allergier, IBS, fibromyalgi samt luktnedsättning. Ett annat forskningsintresse rör hur matval kan påverka ekologisk mångfald och hållbarhet.
Jag undervisar främst om sensorik, vetenskaplig metod och mikrobiologi. Jag handleder och examinerar även uppsatser på grundläggande och avancerad nivå.
Luktsinnet specifikt eller sensorik överlag.
Jag är doktor i psykologi, men har även studerat biomedicin och datavetenskap. Innan min anställning vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap har jag arbetat på institutionen för psykologi vid Umeå universitet, psykologiska institutionen vid Stockholms universitet samt som projektkoordinator vid institutionen för klinisk vetenskap, barn- och ungdomspsykiatri, Umeå universitet.
Jag har undervisat på gastronomiprogrammet sedan 2009. Genom åren har jag varit verksam i gastronomiprogrammets programråd, samt varit involverad i kursutveckling. Numera undervisar jag inom institutionens samtliga utbildningsprogram samt på fristående kurser.