Jag är postdoktor i Peter Linds grupp. Jag använder experimentell evolution och genomik med Pseudomonas aeruginosa-bakterier för att avslöja vilken roll evolutionen spelar i antibiotikaresistens.
Jag är postdoktor i Peter Lind lab, finansierad av ett Kempe-stipendium.Mitt arbete fokuserar på att studera utvecklingen av antibiotikaresistens, en av vår tids viktigaste globala hälsofrågor. Jag arbetar med bakterien Pseudomonas aeruginosa, som är en opportunistisk patogen som är vanlig hos patienter med cystisk fibros, och använder den i labbet som ett modellsystem för att studera hur antibiotikaresistens uppstår. Vårt mål är att ta reda på om detta motstånd inträffar i ett förutsägbart mönster, och om dessa mönster kan utnyttjas för att hjälpa till att bekämpa detta motstånd. För detta använder jag en kombination av metoder inklusive olika molekylära och mikrobiologiska laboratorietekniker, experimentell evolution och genomik.
Jag tog en doktorsexamen i befolkningsgenetik vid Stockholms universitet 2022, med en avhandling fokuserad på att använda experimentell evolution i Saccharomyces cerevisiae (eller bagerjäst) för att avslöja rollen av genetisk variation och hybridisering i anpassning. Min forskning täckte också rollen av aneuploidi i anpassning.
Jag har en masterexamen från Göteborgs universitet (2017), och en kandidatexamen från University of Glasgow (2014) i Skottland.