Universitetslektor, docent i kostvetenskap.
Vad jag gör på kost- och måltidsvetenskap
Jag undervisarär biträdande prefekt för forskning, forskningsansvarig samt ställföreträdande prefekt på institutionen samt bidrar till undervisning på institutionens utbildningar och som handledare för doktorander som går forskarutbildning.
Forskning
Min forskning är framför allt inriktad mot mat och måltiders näringsmässiga och sociala betydelse för människor i olika grupper och inom ramen för det svenska välfärdssystemet, företrädelsevis måltider inom skolan.
Forskarhandledning
Jag är i dagsläget handledare för tre doktorander. I ett projekt med titeln ”En skollunch för alla” är jag huvudhandledare för Susanna Sandberg som är doktorand på institutionen. Susanna ingår även i forskarskolan i utbildningsvetenskap vid Umeå universitet. I ett annat projekt på institutionen, ”Dietist på distans, är jag biträdande handledare för Sarah Persson. Jag är även biträdande handledare för Aleksandra Oravsky Sandström, vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap på Göteborgs universitet.
Undervisning
Min undervisning de senaste åren har fokuserat på sociologiska och psykologiska aspekter av mat och måltider med relevans för de yrkesprofessioner institutionen utbildar mot. Jag handleder och examinerar även uppsatser på grundläggande och avancerad nivå.
Prata gärna med mig om:
Skolmåltider.
Bakgrund
Jag är nutritionist och legitimerad dietist samt har studerat 1 år psykologi. Innan min anställning på Umeå universitet arbetade jag som kliniskt verksam dietist inom, främst inom primärvård och barnsjukvård.
Under de drygt 20 år som jag arbetat på institutionen har jag haft uppdrag som prefekt och programsamordnare för Dietistprogrammet. I stor utsträckning har jag även varit involverad och ansvarig för program- och kursutveckling. Genom åren har jag undervisat på många av institutionens kurser och inom samtliga utbildningsprogram.