"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Armando F J Perez Cueto Eulert

Professor i kost- och måltidsvetenskap. Arctic Five Chair 2024-2026.

Vetenskaplig meritering: Docent

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats

Armando Perez-Cueto är professor i kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet. Han har tvärvetenskaplig utbildning och forskningsbakgrund i överlappningen mellan livsmedelsvetenskap (första graden som livsmedelsteknolog och tidigare anställning vid Köpenhamns universitet), Nutrition and Health (tidigare docent i folkhälsonäring vid Ålborgs universitet) och Konsumentbeteende (tidigare uppdrag med fokus på studier av konsumentbeteende först vid Gents universitet och andra vid Köpenhamns universitet).

Sedan 2013 har han fokuserat på att utveckla forskning för måltider i yrkessammanhang med tillämpning av principer för beteendeekonomi (nudging) i hälsosam kostfrämjande och folkhälsonäringsrekommendationer med tonvikt på växtbaserad konsumtion. Han samordnade två nätverk om nudging hälsosammare äta Eligebien (GA - 1370-0005B; 2013); uCare (GA - 4070-00161B; 2014). För närvarande är han work package leader för Plant Pro (Innovation Fund DK GA 0224-00044A; 2021); och SmartProtein (EU GA 862957, 2019) där han förformar nästa generations nudging-studier, både i labb med VR och i verkliga situationer.

För närvarande är han arbetspaketledare för Consumer Studies in HealthFerm Project (finansierat av Europe GA 101060247, 2022) och leder konsumentuppgifterna för Locality (finansierat av Europe GA 101112884, 2023).

Forskningsintresse: Förstå bestämningsfaktorerna för medborgar- och befolkningsövergång till växtbaserad konsumtion och studera beteendeinterventioner som underlättar denna förändring.

August 2021 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators": https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3

Food Quality and Preference, Elsevier 2024, Vol. 114
Faber, Ilona; Rini, Listia; Schouteten, Joachim J.; et al.
Critical reviews in food science and nutrition, Taylor & Francis 2024, Vol. 64, (3) : 670-707
Koeder, Christian; Perez-Cueto, Federico J. A.
Food Quality and Preference, Elsevier 2024, Vol. 113
Rini, Listia; Bayudan, Simoun; Faber, Ilona; et al.
Trends in Food Science & Technology, Elsevier 2024, Vol. 143
Rini, Listia; Schouteten, Joachim Jietse; Faber, Ilona; et al.
Electronic Commerce Research
Wang, Ou; Perez-Cueto, Federico J. A.; Scrimgeour, Frank
Cleaner and Responsible Consumption, Elsevier 2023, Vol. 11
Aschemann-Witzel, Jessica; Mulders, Maartje D.G.H.; Janssen, Meike; et al.
Frontiers in Sustainable Food Systems, Frontiers Media S.A. 2023, Vol. 7
Hefferon, Kathleen L.; De Steur, Hans; Perez-Cueto, Federico J. A.; et al.
Food Quality and Preference, Elsevier 2023, Vol. 111
Pandey, Sujita; Budhathoki, Mausam; Perez-Cueto, Federico Jose Armando; et al.
Journal of nutrition education and behavior, Elsevier 2023, Vol. 55, (12) : 894-904
Pandey, Sujita; Olsen, Annemarie; Perez-Cueto, Federico J. A.; et al.
BMC Public Health, BioMed Central (BMC) 2023, Vol. 23, (1)
Rantala, Eeva; Vanhatalo, Saara; Perez-Cueto, Federico J. A.; et al.
Sustainability, Vol. 15, (1)
Rini, Listia; Schouteten, Joachim J.; Faber, Ilona; et al.
Food Quality and Preference, Elsevier 2023, Vol. 108
Waehrens, Sandra S.; Faber, Ilona; Gunn, Limei; et al.
International Journal of Gastronomy and Food Science, Elsevier 2022, Vol. 27
Banyte, Akvile; Di Lauro, Irene Valentina; Mitova, Anelia; et al.
Nutrition Bulletin, John Wiley & Sons 2022, Vol. 47, (3) : 346-355
Faber, Ilona; Bjørner, Thomas; Buch‐Andersen, Tine; et al.
Menu, 10
Michaud, Maxime; Agnes, Giboreau; Perez-Cueto, Federico J.A.
International Journal of Gastronomy and Food Science, Elsevier 2022, Vol. 29
Perez-Cueto, Federico J. A.; Rini, Listia; Faber, Ilona; et al.
Technology, Mind, and Behavior, American Psychological Association (APA) 2022, Vol. 3, (4)
Plechatá, Adéla; Morton, Thomas; Perez-Cueto, Federico J. A.; et al.
Scientific Reports, Springer Nature 2022, Vol. 12, (1)
Plechatá, Adéla; Morton, Thomas; Perez-Cueto, Federico J. A.; et al.
International Journal of Gastronomy and Food Science, Vol. 30
Rune, Christina J. Birke; Münchow, Morten; Perez-Cueto, Federico J. A.; et al.
Foods, MDPI 2022, Vol. 11, (20)
Song, Xiao; Perez-Cueto, Federico J. A.; Bredie, Wender L. P.
Food Quality and Preference, Elsevier 2022, Vol. 97
Zhou, Xiao; Perez-Cueto, Federico J.A.; Ritz, Christian; et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture
Faber, Ilona; Henn, Katharina; Brugarolas, Margarita; et al.
Nutrients, MDPI 2021, Vol. 13, (4)
Franceković, Paula; García-Torralba, Lucía; Sakoulogeorga, Eleni; et al.
Nutrients, MDPI 2021, Vol. 13, (7)
Losno, Emily A.; Sieferle, Katharina; Perez-Cueto, Federico J. Armando; et al.
Foods, MDPI 2021, Vol. 10, (1)
Pandey, Sujita; Ritz, Christian; Perez-Cueto, Federico Jose Armando
International Journal of Gastronomy and Food Science, Elsevier 2021, Vol. 24
Perez-Cueto, Federico J.A.
Food Quality and Preference, Elsevier 2021, Vol. 88
Zhou, Xiao; Hartvig, Ditte L.; Perez-Cueto, Federico J.A.; et al.
International Journal of Environmental Research and Public Health, MDPI 2020, Vol. 17, (20)
Chen, Yang; Perez-Cueto, Federico J. A.; Giboreau, Agnès; et al.
International Journal of Gastronomy and Food Science, Elsevier 2020, Vol. 22 : 100242-100242
Erhard, Ainslee L.; Chin, Elizabeth R.; Chomak, Ezra R.; et al.
Nutrition Bulletin, John Wiley & Sons 2020, Vol. 45, (4) : 424-431
Hartwell, H.; Bray, J.; Lavrushkina, N.; et al.
Nutrients, MDPI 2020, Vol. 12, (5)
Marques, Irene C. F.; Ting, Megan; Cedillo-Martínez, Daniela; et al.
JMIR Formative Research, JMIR Publications Inc. 2019, Vol. 3, (4)
Appleton, Katherine Marie; Bray, Jeff; Price, Sarah; et al.
Sustainability, MDPI 2019, Vol. 11, (15)
Chai, Bingli Clark; van der Voort, Johannes Reidar; Grofelnik, Kristina; et al.
Nutrients, MDPI 2019, Vol. 11, (10)
Perez-Cueto, Federico J. A.

kursansvarig för

Gäst:

Understanding food habits - Examining Assignment 1 - Food in everyday life
Food Culture and Media - prerecorded lecture on nudging
Food & Environment - prerecorded lecture on nudging
Hållbar matkonsumtion Kost B Modul 2 - Lecture on Shifting diets for sustainability, health and ethics
Hållbarhet- en introduktion - Lecture Introduction to sustainable food systems
Livsmedeldesign - Lecture on "what consumers want"
Food design, Sensory Analysis and Product Development - Lecture and examination Module 1