Professor i kost- och måltidsvetenskap. Arctic Five Chair 2024-2026.
Armando Perez-Cueto är professor i kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet. Han har tvärvetenskaplig utbildning och forskningsbakgrund i överlappningen mellan livsmedelsvetenskap (första graden som livsmedelsteknolog och tidigare anställning vid Köpenhamns universitet), Nutrition and Health (tidigare docent i folkhälsonäring vid Ålborgs universitet) och Konsumentbeteende (tidigare uppdrag med fokus på studier av konsumentbeteende först vid Gents universitet och andra vid Köpenhamns universitet).
Sedan 2013 har han fokuserat på att utveckla forskning för måltider i yrkessammanhang med tillämpning av principer för beteendeekonomi (nudging) i hälsosam kostfrämjande och folkhälsonäringsrekommendationer med tonvikt på växtbaserad konsumtion. Han samordnade två nätverk om nudging hälsosammare äta Eligebien (GA - 1370-0005B; 2013); uCare (GA - 4070-00161B; 2014). För närvarande är han work package leader för Plant Pro (Innovation Fund DK GA 0224-00044A; 2021); och SmartProtein (EU GA 862957, 2019) där han förformar nästa generations nudging-studier, både i labb med VR och i verkliga situationer.
För närvarande är han arbetspaketledare för Consumer Studies in HealthFerm Project (finansierat av Europe GA 101060247, 2022) och leder konsumentuppgifterna för Locality (finansierat av Europe GA 101112884, 2023).
Forskningsintresse: Förstå bestämningsfaktorerna för medborgar- och befolkningsövergång till växtbaserad konsumtion och studera beteendeinterventioner som underlättar denna förändring.
August 2021 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators": https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3
kursansvarig för
Gäst:
Understanding food habits - Examining Assignment 1 - Food in everyday life
Food Culture and Media - prerecorded lecture on nudging
Food & Environment - prerecorded lecture on nudging
Hållbar matkonsumtion Kost B Modul 2 - Lecture on Shifting diets for sustainability, health and ethics
Hållbarhet- en introduktion - Lecture Introduction to sustainable food systems
Livsmedeldesign - Lecture on "what consumers want"
Food design, Sensory Analysis and Product Development - Lecture and examination Module 1