Jag samordnar aktiviteter vid arktiskt centrum, såsom tvärvetenskapliga och internationella samarbeten inom forskning, utbildning och samhällsengagemang
Jag arbetar som utbildningssamordnare för Arktiska forskarskolan med fokus på hållbar utveckling, samt som projektsamordnare för Future Forests vid Umeå universitet. Både programmet och plattformen präglas av ett tvärvetenskapligt förhållningssätt, vilket väl överensstämmer med min breda akademiska bakgrund. Jag sitter även med i styrelsen för APECS Sweden, en dotterorganisation till APECS international, för juniora polarforskare i Sverige.
I min dubbla roll samordnar jag en rad aktiviteter som kopplar samman akademisk forskning med praktiska tillämpningar. För Arktiska forskarskolan anordnar jag utbildningsaktiviteter som omfattar workshops, seminarier och fältresor. Inom Future Forests bistår jag med eventplanering och intressentkommunikation. Dessa insatser är avgörande för att främja samarbete och ta itu med aktuella miljöutmaningar.
Mitt arbete bidrar till kunskapsutbyte och engagemang mellan forskare, studenter och samhällsaktörer. Genom att underlätta dialogen mellan akademin och olika intressenter hjälper jag till att omsätta komplex forskning till tillgängliga utbildningsprogram och praktiska initiativ. Denna kunskapsöverföring från forskning till praktik stödjer hållbara metoder inom både arktisk och skoglig förvaltning.
Jag har ett flexibelt förhållningssätt i båda rollerna och anpassar mig efter de föränderliga behoven. Öppen kommunikation med program- och plattformsansvariga, forskare och intressenter säkerställer att våra aktiviteter ligger i linje med gemensamma mål och prioriteringar. Oavsett om det handlar om att lösa logistiska frågor för en utbildningsworkshop eller att stödja kommunikationsbehov för ett evenemang, strävar jag efter att öka effektiviteten i våra initiativ och deras påverkan på deltagarna.
Genom att fortsätta utveckla effektiva utbildningsprogram och praktiska projekt strävar jag efter att bidra till att forma framtida ledare inom både arktisk forskning och hållbar skogsförvaltning. Min tvärvetenskapliga bakgrund ger mig en unik utgångspunkt för att främja en helhetssyn på dessa områden.
Framöver är jag särskilt intresserad av att utforska de sociala dimensionerna av hållbarhet inom dessa områden. Jag tror att integrering av social hållbarhet i vårt arbetssätt kommer att vara avgörande för att utveckla helhetslösningar. Min bakgrund inom psykologi och kognitionsvetenskap ger värdefulla insikter i mänskligt beteende och beslutsprocesser, vilket är väsentligt för att hantera frågor kring social hållbarhet. Genom detta arbete hoppas jag kunna främja en mer omfattande förståelse för hållbarhet som balanserar miljömässiga, ekonomiska och sociala faktorer.
Undervisat i Utvecklingspsykologi och Informationsprocessande på Psykologprogrammet och på Logopedprogrammet. Gästföreläser på kursen Evenemang vid Institutionen för geografi och ekonomisk historia – avdelning kulturgeografi, samt undervisat i kursen Varumärke och digital kommunikation på Yrkeshögskoleutbildning i Digital strategi.