Universitetslektor i kost- och måltidsvetenskap.
Jag är universitetslektor i kost- och måltidvetenskap och undervisar och bedriver forskning vid institutionen. Jag disputerade 2018 och innehar en doktorsexamen från Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Min doktorsavhandling fokuserade kring matlagning i hem- och konsumentkunskap och jag är i grunden legitimerad lärare med inriktning mot hem- och konsumentkunskap. Min lärargärning har fokuserat kring skolans alla stadier, från de allra minsta barnen i förskolan till de äldsta i grundskolan. Jag har också varit anlitad som ämnesexpert av Skolverket i arbetet med den nya kursplanen i hem- och konsumentkunskap. Jag har också arbetat med utveckling av läromedel för undervisning i hem- och konsumentkunskap.
Här på institutionen undervisar jag främst studenter på hem- och konsumentkunskapslärarutbildningen och även dietist- och kostvetareprogrammet och fristående kurser på grundnivå och avancerad nivå.
Mina främsta forskningsintressen rör barn, mat och lärande och just nu bedriver jag ett forskningsprojekt om mat och måltid inom waldorfskolor i Sverige.