NYHET
Runt 100 personer deltog i TA-konferensen som samhällsvetenskapliga fakulteten anordnade förra tisdagen. Programmet innehöll matnyttiga föreläsningar, nätverkande och gemensamma aktiviteter.
Syftet med konferensen var att erbjuda all teknisk-administrativ personal som arbetar på fakultetens institutioner och enheter riktad kompetensutveckling varvat med annat som lyfter arbetsdagen. Jenny Nilsson, utbildningssamordnare vid kansliet för samhällsvetenskap, och Johanna Olsson, administrativ chef för institutionerna pedagogik, psykologi och sociologi, står bakom planeringen av årets konferens.
Johanna Olsson och Jenny Nilsson tycker att det är viktigt att TA-personalen lyfts fram.
BildEva Stoianov
– Vi ville att upplägget skulle innehålla inslag som ger inspiration, främjar dialog och är nätverkande, men som även ger konkreta tips och trix som kan användas i arbetsvardagen. Tanken var också att konferensen skulle fylla en mer övergripande funktion, eftersom det redan finns många yrkesspecifika nätverk på både fakultets- och central nivå, säger Johanna Olsson,
– TA-personalen är viktig på universitetet. De behöver få bli sedda och uppskattade, och få en uppdatering. Vi ville erbjuda en dag som förmedlar hur viktigt det arbete som TA-personalen gör är och att alla skulle gå hem glada med en go känsla i kroppen, säger Jenny Nilsson.
Dagen började med välkomnade av dekan Ruth Mannelqvist. Den fortsatte men en föreläsning av Ola Lindberg som handlade om vikten av psykologisk trygghet för att kunna utföra och utvecklas i sitt arbete, men också för att skapa trivsel på arbetsplatsen.
Efter förmiddagsfika erbjöds ett antal olika föreläsningar och workshops att
Elisabet Torstensson, deltog i passet om att skapa goda vanor och motivation för att hitta balans mellan stillhet och rörelse under arbetsdagen.
BildEva Stoianov
välja mellan, både utifrån olika yrkesgrupper men också sådant som berör alla, exempelvis hur man skriver protokoll, hur man hittar balansen mellan stillhet och rörelse under en arbetsdag, goda råd kring Outlook och Teams, men även information om universitetets värdegrundsarbete och säkerhetsarbete med mera.
Föreläsningarna avslutades med ett ”team battle” mellan Sanna Jacobsson och Moa Lapinniemi från ITS, som även delade med sig av sina bästa tips om Teams. Efter eftermiddagsfikat fick sedan de som ville fick testa på linedance under ledning av koreografen Jonas Dahlgren.
– Vi hoppas att konferensen har bidragit till att kontakter skapats, tankar väckts och kunskaper ökat. Vi planerar att erbjuda likande dagar även framöver. Det jobb TA-personalen gör är betydelsefullt! Konferensen skapar kontaktytor med andra som arbetar med likande arbetsuppgifter och stärker gemenskapen, säger Jenny och Johanna.
Helen Andersson, programvägledare för kandidatprogrammet i biblioteks- och informationsvetenskap
Helen Andersson, programvägledare på Pedagogiska och Sociologiska institutionen.
BildEva Stoianov
Vad tycker du om TA-konferensen som evenemang?
Jag tycker den är en jätteviktig och en väldigt trevlig dag. Dels får vi fördjupa oss i frågor som är viktiga för vår yrkesgrupp och dels får vi träffa kollegor på andra institutioner.
Vad tycker du var bäst med årets konferens? Det roligaste var att vi fick prova linedance på eftermiddagen. Det blev en härlig avslutning på en givande dag.
Vad gav den? Det fanns en intressant föreläsning med Ola Lindberg som handlade om psykologisk trygghet för lärande. Den gav intressanta perspektiv. Sedan valde vi mellan parallella seminarier och jag var bland annat på ett seminarium med CSN. Som studievägledare träffar jag många studenter som har funderingar om sina studier och en viktig del i detta är naturligtvis studiemedlen som finansierar studierna. I vanliga fall träffar vi sällan någon representant för CSN. Därför tyckte jag det var intressant att få en uppdatering från dem.
Vad skulle kunna förbättras? Det var en välorganiserad dag och många intressanta föreläsningar. Kanske kan man ha några inslag som är mer aktiva, i form av workshops för respektive yrkesgrupp.
Vad tar du med dig? Jag tar med mig glädje och stolthet över att få vara en del i det professionella stödet som Samhällsvetenskaplig fakultet har.
Marinett Skånberg gillar linedance.
BildEva Stoianov
Marinett Skånberg, studieadministratör vid institutionen för psykologi
Vad tycker du om TA-konferensen som evenemang? Det är så trevligt och utvecklande att få träffa personal från andra institutioner! Att kunna få träffas och delge olika tips och råd om hur vi arbetar.
Vad tycker du var bäst med årets konferens? Att fåvälja mellan olika föreläsningar och att det ges möjlighet att gå på det man tycker är av intresse.
Vad skulle kunna förbättras? Att man hade möjlighet att kunna gå på flera föreläsningar då det fans så många som man ville delta på.
Vad tar du med dig? Att få avsluta dagen med linedance var så otroligt roligt, perfekt avslut på en bra konferensdag!