"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2024-07-10

Umeåprofessor vald till EMBO-medlem

NYHET Professor Oliver Billker är en av de nyvalda EMBO-medlemmarna vid EMBO:s 60-årsjubileum och ansluter sig till gemenskapen av mer än 2 100 EMBO-medlemmar och associerade medlemmar.

Text: Nora Lehotai

EMBO Membership-initiativet startade 1964 och sedan dess har forskare från Europa som EMBO Members, eller från länder utanför Europa som EMBO Associate Members, inbjudits att ansluta sig till denna gemenskap för att vägleda EMBO:s program och aktiviteter. Medlemskap tilldelas baserat på forskarnas betydande bidrag till biovetenskaplig forskning och innovationer som har en positiv inverkan på människors liv.   

EMBOs direktör Fiona Watt säger: "De nya EMBO-medlemmarna och associerade medlemmarna har gjort enorma bidrag till grundläggande life science-forskning, och i många fall har deras arbete banat väg för innovationer som har förbättrat liv och försörjning runt om i världen. När EMBO nu firar sitt 60-årsjubileum uppmärksammar vi de centrala roller som EMBO-medlemmarna har spelat för att stärka den internationella biovetenskapliga forskningen och bidra till EMBO:s program och aktiviteter. Jag sänder mina varmaste gratulationer till alla som valts."  
 
Fyra svenska forskare väljs in som EMBO-medlemmar 2024:   
Oliver Billker, professor vid Umeå universitet, föreståndare för The Laboratory for Molecular Medicine Sweden (MIMS) och forskare vid SciLifeLab, som leder ett av DDLS forskningsområden
Maria Falkenberg, professor vid Göteborgs universitet
Tuuli Lappalainen, professor vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), chef för National genomics infrastructure (NGI) vid SciLifeLab   
Mats Nilsson, professor vid Stockholms universitet    
 
  
Professor Oliver Billker kommenterar: "Jag är mycket glad över detta erkännande av vårt arbete, som verkligen var en insats av dussintals studenter, postdoktorer och medarbetare. EMBO är en pelare i Europas life science-community, med sitt breda spektrum av kurser, utmärkelser och publikationer.  Jag ser fram emot att arbeta med mina kollegor för att stödja verksamheten i denna fantastiska organisation." 
 

Mer information:  

EMBO:s pressmeddelande (på engelska): Outstanding scientists elected to EMBO Membership  
SciLifeLab:s press release (på engelska): SciLifeLab Researchers Elected to EMBO Membership