"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2024-09-27

Heldagskonferens om pedagogiskt arbete vid TUV

Den 25 september hölls en heldagskonferens vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap (TUV) där aktuell forskning inom pedagogiskt arbete presenterades och diskuterades. Konferensen visade upp en imponerande bredd av teoretiska och empiriska perspektiv på ämnen som exempelvis utbildningspolicy, social rättvisa, inkludering och mångfald, digitalisering och vägledning. Forskningen som presenterades omfattade flera delar av utbildningssystemet, från högre utbildning och lärarutbildning till grundskola, förskola och kulturskola.

Arrangörsgruppen, bestående av Nafsika Alexiadou, Maria Rönnlund och Linda Rönnberg, betonade forskningens stora relevans för yrkesverksamma och dess betydelse för vidare utveckling av utbildning, styrning och organisation. Arrangörsgruppen var mycket nöjda med årets upplaga av konferensen och konstaterar avslutningsvis:

– Det var fjärde gången denna konferens genomfördes och det är påtagligt hur institutionens forskning ständigt utvecklas.

Intresserad av att veta mer?

Institutionen för tillämpad vetenskap (TUV) bedriver forskning och forskarutbildning i ämnet pedagogiskt arbete. Centrala kunskapsområden är t ex elevers utveckling och kunskapsbildning, pedagogiskt yrkesverksammas arbete och hur detta är format av olika ekonomiska, politiska och sociala sammanhang

Läs mer om utbildning på förskarnivå

Forskningen bedrivs av doktorander, postdoktorer och seniora forskare inom ramen för fyra forskargrupper som sammantaget erbjuder både utbildningsvetenskapligt bredd och djup.

Läs mer om institutionens forskning