"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2024-06-03

AI-tillämpningar inom infektionsbiologi av NDPIA

NYHET Infektionsbiologi utforskar det komplexa förhållandet mellan värdar och patogener, vilket ofta leder till infektionssjukdomar – en ledande dödsorsak globalt.

Med framväxten av artificiell intelligens (AI) finns nu kraftfulla verktyg tillgängliga för att analysera och tolka komplexa biologiska data, vilket förbättrar och påskyndar forskningen inom detta område. Att integrera kunskap från flera discipliner kommer att vara nödvändigt för att ta itu med många frågor inom infektionsbiologi. Att ta det första steget för att implementera dessa verktyg i forskningsprojekt kan dock vara skrämmande.

Kursen är särskilt utformad för unga forskare inom infektionsbiologi som har en begränsad bakgrund inom beräkningsvetenskap och AI-metoder. Vårt mål är att skapa en avslappnad atmosfär genom föreläsningar och workshops och främja ett nätverk för nästa generations forskare. Genom att ge en förståelse för hur AI-metoder kan förutsäga sjukdomsutbrott, kartlägga patogener och antibiotikaresistens i miljön, bidra till utvecklingen av nya antimikrobiella medel och främja ansvarsfull AI-användning, strävar vi efter att initiera diskussioner och samarbeten över dessa discipliner.

– Syftet med den här kursen är att introducera infektionsbiologer till den ofta abstrakta och överväldigande idén om att använda AI i sin forskning. Genom att ge konkreta exempel på hur man implementerar dessa verktyg, får studenterna självförtroende att tillämpa dessa metoder i sina egna forskningsprojekt, säger professor Debra Milton, NDPIA-koordinator.