"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

UAS april 2021: Att sprida arktisk forskning genom högskolepoäng

fre
23
apr
Tid Fredag 23 april, 2021 kl. 12:00 - 13:00
Plats Online: ZOOM

Håkan Appelblad är universitetslektor vid institutionen för geografi vid Umeå universitet och anknuten forskare vid Arcum. På detta seminarium i serien "Umeå Arctic Seminars" kommer Håkan Appelblad  att beskriva en ny modell för forskningskommunikation genom en webbbaserad högskolekurs, och diskutera dess för- och nackdelar.

Föreläsningen är på engelska och nedan ges en svensk sammanfattning:

Det regionala forsknings- och utvecklingsprojektet ARCTISEN (Culturally Sensitive Tourism in the Arctic) är på väg in i sin slutfas. Projektet, som startade 2018 och som avslutas 2021, har haft som mål att utveckla ”ett stödsystem för nystartade företag och de befintliga små och medelstora företag som erbjuder innovativa turismprodukter och tjänster” i Arktisområdet.

Som en sätt att förmedla resultaten från projektet har projektparterna, som förutom Umeå universitet även består av universiteten i Rovaniemi, Tromsö, och Ålborg, samt det nordnorska turistrådet, muséet Ájtte i Jokkmokk och organisationen World Indigenous Tourism Alliance, skapat en webbbaserad högskolekurs om kultursensitivturism som certifierar till ett högskolepoäng.

Fredagen den 23 april mellan kl. 12:00-13:00 har du möjlighet att online lyssna på Håkan Appelblad, engagerad i ARCTISEN-projektet universitet, som presenterar denna nya modell för forskningskommunikation och diskuterar dess för- och nackdelar.

Registrera ditt intresse på länken nedan så kommer du att få mer information om seminariet och länk till det via e-post.

Seminariet hålls på engelska men du kan ställa frågor på svenska om du så önskar.

Varmt välkommen!

 

Evenemangstyp: Seminarium
Personalbild Håkan Appelblad
Talare
Håkan Appelblad
Universitetslektor
Läs om Håkan Appelblad
Kontaktperson
Anngelica Kristoferqvist
Läs om Anngelica Kristoferqvist
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).