Joanna Bryson är professor i etik vid and Technology at the Hertie School, Berlin, Germany.
Om föreläsningen:
Reglering är ett sätt som samhällen använder sig av för att skapa den stabilitet, allmänna nyttigheter och infrastruktur som behövs för attkänna sig säker och trivas. Detta föredrag är avsett att både dokumentera och ta itu med påståenden om ett nytt AI -krig: en binär tävling mellan USA och Kina som är för viktig för andra makter att antingen ignorera eller verkligen delta indirekt, utöver att ta parti.
Med medförfattaren Helena Malikova hävdar jag att även om vissa av påståendena i denna berättelse åtminstone delvis bygger på äkta säkerhetshänsyn och viktiga okända saknas bevis för dess extrema binära natur. Denna frånvaro av fakta är oroande, eftersom relaterade geopolitiska spänningar kan användas för att störa regleringen av AI och byråer i samband med dess utveckling.
Här dokumenterar och analyserar vi först den extremt bipolära bilden som framstående politiska beslutsfattare och politiska kommentatorer nyligen har målat av AI: s tekniska situation och framställt Kina och USA som de enda två globala makterna.
Vi undersöker sedan sannolikheten för dessa påståenden med hjälp av två åtgärder: internationellt registrerade AI -patent och börsvärdet för de företag som innehar dem.
Dessa två mått, även om de är något godtyckliga och ofullkomliga, används ofta i samband med den binära berättelsen och kan därför ses som konservativa val genom att de exakt borde gynna "mästarna" i den berättelsen. Faktum är att dessa åtgärder inte ger bipolära resultat: Kinas kapacitet har överdrivits och andra globala regioners föråldrade. Dessa fynd ifrågasätter motivationen bakom de dokumenterade påståendena, även om de ytterligare belyser osäkerheten kring digital teknik. Vi rekommenderar att alla parter bidrar till ett säkert, säkert och öppet regelverk.