Etnologiseminariet gästas av Kristina Öhman, doktorand i etnologi på Göteborgs universitet. I sitt avhandlingsarbete, med arbetstiteln ”Bara larv och kärleksdravel: tjejtidningen Starlet som ungdomskulturell produkt”, undersöker Öhman Starlet, en svensk tjejtidning som gavs ut 1966-96. Tidningen innehöll serier, redaktionellt material samt texter inskickade av läsare och talade därför till unga samtidigt som ungdomarna hade möjlighet att kommunicera sinsemellan, vilket gjorde den till ett ungdomsforum innan 90-talets IT-boom.
Den övergripande frågan handlar om vilken bild av ungdom och ungdomar som presenteras och/eller synliggörs av den vuxna redaktionen, men även av ungdomarna själva. Hon ämnar titta på de värden och normer, samt förskjutningar av dessa, som synliggörs i materialet, när både unga och vuxna försöker beskriva vad det innebär att vara en ungdom i det pre-internetska Sverige. Diskussionen tar avstamp i ett antal teman för att se hur dessa behandlas över tid. Gemensamt för dessa, förutom att de återkommer i alla tre typer av material som tidningen bestod av, är att de är direkt kopplade till kropp, materialitet och kroppslighet. De leder således till en diskussion gällande normreproduktion horisontalt (bland tidens svenska ungdomar) men även vertikalt (från vuxna till ungdom). Tidningen tillhandahöll text som medvetet eller omedvetet talade om vad som var (en) ungdom, vad som var önskvärt och icke önskvärt, samt möjligt.
Öhmans avsikt är att ge en inblick i hur Starlet fungerade som en ungdomskulturell produkt i pre-internetska Sverige, genom att diskutera den som forum, medium och objekt.
Utöver att forska på tidningen driver hon också Instagramkontot @tidningenstarlet där hon varje dag publicerar en serieruta med slagkraftig kommentar till som bildtext.