"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Postdoktoralt stipendium (2 år) inom beräkningsneurovetenskap och hörselsystemmodellering

Institutionen för tillämpad fysik och elektronik (TFE) erbjuder ett postdoktorsstipendium inom beräkningsneurovetenskap med inriktning mot hörselsystemmodellering. Stipendiet avser heltidsstudier under två år med tillträde 1 oktober 2024 eller enligt överenskommelse.

Stipendiet finansieras av Kempestiftelserna. Det skattefria stipendiebeloppet uppgår till totalt 700 000 SEK (dvs. ca. 29 166 SEK per månad) och vanligtvis betalas ut som fyra separata utbetalningar under stipendieperioden. Sista ansökningsdag är 16 juni 2024.

Projektbeskrivning

Globalt i 2019 hade var femte individ en mätbar hörselnedsättning. Hörselnedsättning detekteras vanligtvis med audiometri som uppskattar hörseltrösklarna i tystnad. Även om standard audiometri är ett enkelt test som ger värdefull information, kan det inte identifiera de underliggande patologiska orsakerna och avslöjar inte individens hörselbrist på supratröskelnivåer.  Vi har utvecklat beräkningsmodeller som simulerar ljudkodning i hörselsystemet och hur detta påverkas av vissa patologiska skador i hörselsnäckan.

Syftet med det här projektet är att förbättra våra beräkningsmodeller av hörselsnäckan och ansluta de till beräkningsmodeller av neurala systemet för att simulera effekter av olika patologiska skador på responsen från hela hörselsystemet.

Vid sidan av detta huvudsakliga spår driver vi ett par projekt som fokuserar på att implementera lösningar inom realtidsignalbehandling för att kompensera för vissa aspekter av hörselnedsättning. Den aktuella kandidaten är välkommen att bidra till dessa projekt.

Hos oss som postdoktor har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom beräkningsneurovetenskap, teknisk audiologi och signalbehandling. Det finns flexibilitet om du vill utveckla dig inom ett närliggande område så länge du kan publicera i vetenskapliga tidskrifter av hög kvalitet.

Institutionen rymmer många begåvade forskare och studenter med stor kompetens inom elektronik, mjukvaruutveckling och signalbehandling. Vi är angelägna om att investera i forskning och bygga kompetens i området för digital assistens i syfte att förbättra livskvalitén för människor med funktionsvariation.

Kvalifikationer

För att vara behörig som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då beslut om stipendiatmottagare fattas. För att vara aktuell som postdoktorstipendiat bör främst den komma ifråga som har avlagt examen enligt föregående stycke för högst tre år sedan. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.

För att vara aktuell för detta postdoktorsstipendium krävs att:

  • Du har doktorsexamen inom ett ämne relaterat till elektronik/datorteknik, medicinsk teknik, neurovetenskap eller i ett närliggande ämne.
  • Du har en spårbar publikationslista i ett ämne relaterat till akustik, beräknings neurovetenskap, teknisk audiologi eller hörselvetenskap.
  • Du behärskar MATLAB.
  • Du behärskar engelska i tal och skrift.
  • Du är en bra lagspelare men kan också tänka metodiskt och planera dina forskningsaktiviteter självständigt.

Nedanstående erfarenheter är meriterande:

  • Realtid C programmering på inbyggda system och DSP-plattformar.
  • Statistisk mha IBM SPSS

Ansökan

En fullständig ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där du beskriver din bakgrund, motivation och meriter
  • CV med publikationslista
  • Styrkt kopia av doktorsexamensbevis (PhD.) eller dokumentation som tydliggör när doktorsexamen förväntas erhållas
  • Kopia på masterexamen (MSc.) samt kursbetyg
  • Övriga handlingar som den sökande vill åberopa
  • Kontaktuppgifter till två vidtalade referenser lämnas i samband med eventuell intervju

Skicka din ansökan som pdf, märkt med diarienummer FS 2.1.7-886-24 både i dokumentet och i mejlets ämnesrad, till medel@diarie.umu.se. Din ansökan kan skrivas på svenska eller engelska. Sista ansökningsdag är 16 juni 2024

Närmare upplysningar lämnas av Amin Saremi på 072-142 40 18 eller via amin.saremi@umu.se.

Välkommen med din ansökan! 

 

Senast uppdaterad: 2024-04-30